Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Tormos, a la Marina Alta, torna a exhibir al seu Facebook la bandera franquista

Les lloances al règim franquista continuen sent una realitat al País Valencià i a l’estat espanyol. El passat 29 de març, l’alcalde de Tormos (Marina Alta), del PP, va posar de portada al seu Facebook la bandera franquista i, malgrat les crítiques rebudes, la va mantindre fins l’1 d’abril. Des de divendres, 6 d’abril, Jerónimo Bermúdez torna a exhibir aquest símbol feixista al seu perfil. A més, aquesta actualització ha anat acompanyada de publicacions com ara cites atribuides a Paulo Coelho on diu que “Els que t’odien són admiradors secrets que no entenen per què tants t’estimen”, una pàgina de la Constitució Espanyola on també hi apareix l’àguila de Sant Joan i, prèviament, una imatge del Quixot i Sanxo amb el ja cèlebre: “Si els gossos lladren, Sanxo, és senyal que cavalquem”.

La primera vegada que Bermúdez va publicar aquest símbol feixista preconstitucional com a imatge principal del la xarxa social, no es va limitar a posar-la de portada, sinó que també, davant les queixes rebudes, va assegurar que li “encanta” eixa bandera. En els comentaris que va intercanviar amb un altre usuari de Facebook, l’alcalde de Tormos va posar en dubte que la bandera, amb l’àguila i el lema “una grande y libre”, fera referència al franquisme i va acabar l’argumentació assegurant que tant li feia qui fóra el creador d’aquest símbol.

Captura de pantalla dels comentaris intercanviats entre Bermúdez i un altre usuari de Facebook.

A més, considerava “vergonyós” que l’usuari amb qui interactuava publicara el llaç groc en defensa dels presos polítics catalans. En aquella ocasió, l’alcalde va mantindre la bandera en la portada fins l’1 d’abril, dia en què es commemora la victòria del bàndol franquista en la Guerra Civil. Eixe dia la va canviar per una bandera espanyola constitucional amb un mapa de l’Estat, però només fins al 6 d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa