Diari La Veu del País Valencià
El PSPV nega que hi haja cap trama i Morera dóna per arxivades les sospites d’irregularitats

El vicesecretari del PSPV, Manolo Mata, ha defensat aquest divendres, després de conéixer el contingut de la interlocutòria del jutjat d’instrucció 21 de València en relació amb la investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc, partit majoritari de Compromís, en 2007, que de l’escrit es conclou que “no hi ha trama, no hi ha finançament il·legal ni diners negres”.

A més, Mata ha assegurat que la documentació aportada sobre la comptabilitat que s’està investigant és un “copia i enganxa” de l’exconseller d’Educació i exvicepresident del Consell i actual líder del PP provincial d’Alacant, José Ciscar. “Açò no és un tema d’un bon ciutadà que presenta documentació a la policia. És un pispa. Algú manipula tot això i ho dóna a un jutjat”, ha asseverat, en relació a l’origen de la denúncia, presentada per Ciscar.

Mata s’ha pronunciat en aquests termes en una roda de premsa oberta al costat del secretari d’Organització dels socialistes valencians, José Muñoz, i la responsable de l’àrea Jurídica del partit, Ana Barceló, després de constatar que la titular del jutjat d’instrucció número 21 de València es va inhibir en gener a favor dels jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid perquè continuen la investigació sobre els presumptes “fets de finançament irregular de dues formacions polítiques: PSPV-PSOE i Bloc-Compromís”.

El subsecretari del PSPV es basa en un extracte de la interlocutòria on la jutgessa assenyala que “es pot afirmar la inexistència de connexió dels fets indiciàriament il·lícits amb el partit judicial de València” per a concloure que “no hi ha trama, no hi ha finançament il·legal, ni diners en negre”. “El PSPV està en (el carrer de) Blanqueries (de València) i no té cap connexió amb fets presumptament delictius”, ha subratllat.

Arxivament

El president dels Corts, Enric Morera, considera que la interlocutòria “arxiva les actuacions contra el Bloc” per presumpte finançament irregular, la qual cosa suposa una “bona notícia pel que fa a l’honorabilitat i el prestigi” del partit.

Morera ha remarcat que la jutgessa Nieves Molina “s’inhibeix davant d’altres jutjats, però, en el que repercuteix” a l’actuació del seu partit “present i passat s’ha arxivat”. El també president del Bloc considera que en política “no s’hi val tot, com ara estendre rumors, elaborar dossiers i trencar el bon nom d’una organització amb 20 anys d’existència i cap imputat”.

Explicacions de Puig a les Corts

El PPCV ha registrat aquest divendres una sol·licitud de compareixença “urgent i immediata” perquè el president de la Generalitat, Ximo Puig, done explicacions en seu parlamentària sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc en 2007 i com aquesta situació “pot afectar al govern valencià”.

Així mateix, la formació ha remés una carta al cap del Consell perquè suspenga el seu viatge a la Xina, previst per a la setmana vinent. “Estem ja cansats de les fugides de Puig per a no donar compte d’aquells problemes que afecten la societat valenciana”, ha remarcat el diputat popular Rubén Ibáñez davant els mitjans de comunicació.

Podem espera els informes interns

El coordinador del grup parlamentari de Podem a les Corts, César Jiménez, ha manifestat que confia que PSPV i Bloc “acceleren” els seus treballs interns i la publicació d’informes sobre el seu finançament.

“Confiem que les revelacions de hui acceleren eixe treball que estan fent”, ha assenyalat Jiménez als mitjans de comunicació, en ser preguntat per si, després de la decisió de la magistrada, la formació manté el termini de 20 dies que va donar a aquestes formacions perquè publicaren informes sobre el seu finançament.

Sobre això, Jiménez ha assenyalat que el termini es va establir fa dos dies, en la reunió que Podem va mantindre dimecres per separat amb PSPV i Bloc i que queden 18 dies. No obstant això, confia que les revelacions d’aquest divendres “acceleren eixos temps”. “Els 20 dies era una data màxima, però si ho tenen abans millor per a tots”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa