Diari La Veu del País Valencià
Centenars de persones recorden Guillem Agulló a Burjassot

Centenars de persones s’han reunit a Burjassot per a recordar la figura de Guillem Agulló vint-i-cinc anys després del seu assassinat a Montanejos. Al voltant de les 17.30 hores els manifestants han acudit a la plaça d’Emilio Castelar de la localitat i han començat la manifestació.

Segons ha explicat Arran, grup organitzador de l’acte, la plaça estava “a vessar” en el moment de l’inici de la marxa, que ha començat a ritme de dolçaines i tabals. La manifestació pels carrers de Burjassot, el poble natal d’Agulló, ha conclòs al voltant de les 19 hores i ha donat pas a un acte homenatge en què s’ha donat veu a “altres lluites”.

Capçalera de la manifestació a Burjassot. / Arran

L’acte ha comptat amb “representants de lluites d’arreu del país”, segons han explicat els organitzadors. En aquest sentit, durant l’homenatge han tingut la paraula col·lectius feministes, LGTBI+, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), entre d’altres. “Violència és aquest Estat, que encobreix i conviu amb l’extrema dreta als nostres carrers”, han sentenciat des del SEPC.

Duant els seus discursos han recordat la figura del jove de Burjassot i han posat de relleu el feminisme i l’educació i per a combatre el feixisme. Els assistents han lamentant que els assassins d’Agulló hagen quedat “impunes” i han criticat les veus que a dia de hui encara no condemnen els fets. “Som ací per a fer fora el feixisme, la bèstia de presa del capitalisme i el patriarcat”, han cridat des del COS.

La jornada s’ha desenvolupat sense incidents ressenyables i no serà l’últim homenatge a Agulló d’aquest any. De fet, el proper 21 d’abril, s’inaugurarà a la ciutat de València un carrer amb el seu nom. Aquest era l’objectiu de la campanya iniciada per Acció Cultural del País Valencià i altres entitats ara fa gairebé dos anys. Amb aquest gest, es pretenen dotar d’un reconeixement públic i explícit la figura d’Agulló i d’altres víctimes “de crims d’odi i intolerància”.

Pancarta en homenatge a Guillem Agulló al Camp Nou. / Twitter

El record d’Agulló ha arribat fins al Camp Nou, on s’ha desplegat una pancarta en la seua memòria durant el partit de lliga que ha enfrontat el Barça i el València. El president de les Corts, Enric Morera, ha cel·lebrat el gest al seu compte de twitter i ha desitjat que promte Guillem Agulló puga rebre un homenatge així a Mestalla.

Comparteix

Icona de pantalla completa