Diari La Veu del País Valencià
Artana prohibeix l’ús de l’aigua de la xarxa general fins que se sàpiga si està contaminada

L’Ajuntament d’Artana (la Plana Baixa) ha prohibit a la població l’ús de l’aigua de la xarxa general fins que s’analitze si està contaminada, després que aquest dilluns presentara un color vermellós. Mentrestant, els habitants de la localitat poden utilitzar l’aigua de huit fonts que s’abasteixen d’altres punts, segons ha explicat a Europa Press l’alcalde, Enrique Vilar.

Després d’advertir-se el color vermellós de l’aigua en la vesprada de dilluns, el consistori va posar en marxa el protocol corresponent i va emetre un ban en què es prohibia la utilització de l’aigua de la xarxa general. Així mateix, el govern local va buidar el dipòsit de la xarxa general i va demanar als veïns que mantingueren les aixetes obertes per a “sagnar” les canonades.

L’alcalde ha indicat que l’Ajuntament ha analitzat la quantitat de ferro existent en l’aigua, que “està dins dels límits permesos”, però queda per analitzar un fungicida, per la qual cosa es mantindrà la prohibició d’utilitzar aigua fins que es tinguen els resultats.

Comparteix

Icona de pantalla completa