Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València destinarà 4,2 milions a la lluita contra la sequera i la millora de la xarxa d’aigua

La Diputació de València posarà en marxa una convocatòria de subvencions per a actuacions de lluita contra la sequera i millora dels proveïments i les xarxes de distribució d’aigua potable en els municipis de la demarcació, unes mesures que executarà la mateixa corporació i que s’emmarquen en un pla per al qual destinarà un mínim de 4,2 milions d’euros entre 2018 i 2019.

Així ho ha anunciat el president de la corporació, Jorge Rodríguez, en les jornades sobre proveïment i gestió de l’aigua en l’àmbit municipal, detalla la institució en un comunicat.

Rodríguez ha destacat que la demarcació pateix “greus problemes de sequera” i ha lamentat que en les xarxes de distribució es perd “molta aigua” des que es porta de l’aqüífer fins que arriba a les cases. “Per a solucionar-ho, les inversions necessàries són quantioses des d’un punt de vista econòmic”, ha afegit.

Per això, la Diputació ha impulsat un pla específic per a ajudar els municipis “aportant més als més xicotets”. El pla destinarà un mínim de 4,2 milions d’euros entre 2018 i 2019 i permetrà als municipis actuar en proveïments, emmagatzematges i regulació de subministraments.

Sota aquest programa, també s’efectuaran millores i control de pèrdues en les xarxes de distribució, automatització i telecontrol de les instal·lacions de producció i regulació d’aigua potable, comptadors, aplicació de millores tecnològiques i actuacions que permeten l’ús de recursos hídrics alternatius mitjançant la regeneració o reutilització de l’aigua per a usos permesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa