Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva ret homenatge als maulets en el quaranta aniversari de la inauguració del seu monument

L’any 1978 es va instal·lar a Xàtiva la Pedra dels Maulets, el nom popular amb què es coneix el monument dedicat als maulets que van defensar el municipi i els furs valencians durant la Guerra de Successió. Aquest dissabte, la capital de la Costera celebra el quaranta aniversari de la inauguració d’aquesta escultura.

Des de les 10h fins les 13h hi havia programats tallers per a tots els públics i esmorzar a la plaça del Mercat. Des d’aquesta mateixa plaça, a partir de les 11h començava la desfilada i la dansà.

L’acte central estava programat a partir de les 12h a la Porta de Sant Francesc, amb la participació del grup Barbaritats. En aquest acte també s’ha fet entrega de la distinció com a Miquelet d’Honor 2018 a l’Ajuntament de Xàtiva.

La lectura del manifest corria a càrrec de Josep Lluís Albinyana i Olmos, primer president del Consell Preautonòmic del País Valencià.

També han fet parlaments el representant dels Miquelets del Regne de València, Vicent Cerdà, el regidor de normalització lingüística i tradicions de Vila-real, Santiago Cortells, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

Comparteix

Icona de pantalla completa