Diari La Veu del País Valencià
L’Ivace rep 190 sol·licituds d’ajuda per a millorar les àrees industrials de 118 municipis

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha rebut 190 sol·licituds d’ajuda d’ajuntaments per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

Aquestes ajudes, el termini de presentació de les quals va finalitzar el 6 d’abril, compten amb un pressupost inicial de 22,6 milions d’euros per a 2018 i una previsió de 26,5 milions per a 2019.

Les 190 sol·licituds presentades corresponen a un total de 118 municipis de 23 comarques diferents. Per demarcacions, s’han rebut 67 sol·licituds d’ajuntaments de València, 29 d’Alacant i 22 de Castelló.

D’elles, un 63% (120 sol·licituds) són de caràcter bianual, és a dir, les actuacions de millora s’iniciaran en 2018 i tindran la seua continuació l’any 2019. Les 70 restants són per a millora i actuacions únicament en 2018.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha remarcat el bon acolliment que han tingut aquestes ajudes entre els municipis i ha assegurat que són “una excel·lent eina que des de l’Ivace posem a la disposició dels ajuntaments perquè puguen millorar i renovar els polígons i àrees industrials”.

“La imatge dels parcs empresarials –ha afegit– és la millor targeta de presentació de les nostres empreses, per això mitjançant aquesta ordre d’ajudes, que dóna continuïtat a la publicada en 2017, volem dotar tots els polígons d’infraestructures i serveis de qualitat i fer-los més atractius per a la implantació d’activitats industrials que generen nous llocs de treball”.

Actuacions subvencionables

Les actuacions susceptibles d’ajuda per part de l’Ivace són l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis, la vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, el carril bici, passarel·les de vianants, l’ampliació o creació de depuradora, la millora de la imatge del polígon, la millora de l’enllumenat públic, la generació d’energia renovable i els serveis contra incendis.

També se subvencionarà la implantació d’ecoparcs o de sistemes de gestió de residus; la millora de zones verdes i la implantació d’aquestes sobre el viari de zones o recorreguts biosaludables, i la creació d’eina web amb informació del polígon industrial accessible a l’Ivace.

D’igual manera, se subvencionaran més aparcaments o vials, vials més amplis, nous accessos, la senyalització o identificació de carrers, la senyalització horitzontal o vertical de trànsit, la millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, la millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable i l’augment de cabal i pressió i la dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.

Ajudes

Les ajudes de l’Ivace per a la millora i modernització de polígons consistiran en una subvenció de fins al 100% dels costos considerats com a subvencionables amb limitacions: en els polígons industrials amb una superfície igual o menor de 25.000 m², la limitació s’estableix en 3 euros/m²; en els polígons industrials amb una superfície major de 25.000 m², la limitació s’estableix en 2 euros/m². En tot cas, el límit màxim d’ajuda serà d’un milió d’euros per polígon, àrea industrial o enclavament tecnològic.

Cal destacar com a novetat que les ajudes tenen un caràcter bianual per als exercicis 2018 i 2019. És a dir, podran ser per a projectes o actuacions de caràcter anual –executables en 2018– o de caràcter plurianual –executables en 2018 i 2019–.

Comparteix

Icona de pantalla completa