Diari La Veu del País Valencià
CaixaBank obté uns beneficis de 704 milions d’euros en el primer trimestre de 2018

Caixabank va acabar el primer trimestre de 2018 amb un benefici atribuït de 704 milions d’euros. Es tracta d’un increment del 74,7% respecte al mateix període de 2017.

El grup CaixaBank, presidit per Jordi Gual i Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, ha aconseguit aquest increment gràcies a la fortalesa dels ingressos core, la reducció de les dotacions a provisions i l’increment d’ingressos de participades.

Gortázar ha celebrat uns “resultats molt satisfactoris” i ha assenyalat aquest divendres a València que la situació econòmica ha millorat molt respecte de l’any passat. Pel que fa als “bons resultats” del banc, Gortázar ha destacat la digitalització, l’activitat comercial potent i la millora de la rendibilitat com a clau de l’èxit.

La rendibilitat del grup CaixaBank millora fins al 9,8%, complint així l’objectiu del Pla Estratègic per a 2018, mentre que el ROTE recurrent del negoci bancari i assegurador assoleix el 12% amb un resultat de 520 milions.

La banca digital és un dels elements principals de CaixaBank, que “manté una posició de referència en el mercat retail a Espanya”, amb una quota de penetració com a primera entitat del 26,7% i la primera posició en nòmines domiciliades amb una quota del 26,3%, en fons d’inversió, amb el 16,7%; plans de pensions, amb el 23,6%, i assegurances d’estalvi, amb el 26,8%.

Així, ja opten per aquest model de banca el 56% dels clients. La majoria dels clients completament digitals són millennials, tal com ha explicat Gortázar, que ha assenyalat que aquest model està obert a tots.

El format ImaginBank, una de les principals ofertes de banca digital de l’entitat, ha superat el milió de clients dos anys després del llançament. El banc només per a mòbil de CaixaBank té més de 120.000 clients operatius al dia. La mitjana d’edat dels clients d’imaginBank és de 23 anys i la mitjana de connexió és de 13 sessions al mes.

La digitalització permet continuar posant el focus en l’assessorament de qualitat, amb 10.900 gestors diplomats en assessorament. Com a exemple, els fons d’inversió en mans de clients assessorats suposa el 83% del total, amb un creixement del 34% de les carteres de gestió discrecional.

El marge d’interessos del primer trimestre del 2018 del grup puja a 1.203 milions (+4,3% respecte del primer trimestre del 2017) impactat per la incorporació de BPI el febrer del 2017, que aporta un 2,1% del creixement. Els ingressos per comissions arriben als 625 milions d’euros, un +6,4% respecte del mateix període de l’exercici anterior després de la integració de BPI, que aporta un 5,4% del creixement.

Gortázar ha destacat que el començament del 2018 “ha sigut molt bo” per a CaixaBank i els col·loca en “la línia de meta” per a complir els seus objectius. “Quan es fan les coses bé any a any, trimestre a trimestre, s’arriba a ser el primer banc de banca minorista”, ha celebrat. A més, el conseller delegat ha informat que ja treballen en un pla estratègic per als propers 3 anys.

“Tolerància zero amb el blanqueig”

Respecte a la investigació de l’audiència nacional per la presumpta col·laboració de CaixaBank amb ciutadans xinesos per a blanqueig de capitals, Gortázar ha traslladat “el màxim respecte de l’entitat a les decisions judicials”. Ha assegurat que CaixaBank té la màxima voluntat de col·laborar amb la justícia i “el desig d’aclarir els fets” al més prompte possible.

El conseller delegat ha insistit que CaixaBank “no ha tingut connivència amb els delictes comesos presumptament per ciutadans de nacionalitat xinesa” i ha destacat que tenen una política de tolerància zero amb el blanqueig.

A més, ha assenyalat que temps enrere ja van expedientar un treballador, que va ser acomiadat, per portar a terme pràctiques irregulars. Cortázar ha confirmat que es tracta d’un treballador d’oficina, i no del responsable de compliment normatiu, a qui la resolució apunta com un dels coneixedors del suposat blanqueig de capitals.

Comparteix

Icona de pantalla completa