Diari La Veu del País Valencià
Bankia guanya 229 milions d’euros en el primer trimestre de 2018

Bankia va obtindre un benefici atribuït de 229 milions d’euros el primer trimestre de 2018, cosa que suposa un descens del 24,5% en relació amb el mateix període de l’any passat.

El banc explica que aquesta caiguda dels beneficis s’explica per l’impacte d’un pitjor resultat de les operacions financeres, l’efecte dels tipus d’interés en negatiu i l’absència del benefici extraordinari que va suposar la venda de Globalvia, comptabilitzada el primer trimestre de 2017.

El president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, també ha explicat que els resultats d’aquest primer trimestre estan marcats pel procés d’integració del banc BMN, després que a finals del 2017 s’obtingueren les autoritzacions pertinents de l’operació de compra que van permetre que el 19 de març estiguera finalitzada.

El marge d’interessos en el primer trimestre es va situar en 526 milions d’euros, un 4,4% més que el mateix període de 2017. Aquest fort increment del marge d’interessos, en un escenari de tipus d’interés fregant quotes negatives, s’explica per la integració en el compte de resultats de BMN. Sense aquest impacte, aquest marge d’interessos hauria baixat el 9,8%.

Pel mateix efecte de la integració de BMN, els ingressos de comissions van pujar fins als 264 milions d’euros, el 27,2%, un 2,4% més termes de perímetre comparable.

El resultat d’operacions financeres, amb 139 milions d’euros, suposa una caiguda del 14% dels ingressos en aquesta línia que sí que ha impactat de manera negativa en el benefici atribuït.

Les despeses d’explotació se situen en 485 milions d’euros, el 25,6% més per la integració de BMN, mentre que les dotacions a provisions en general es van reduir en un 8,6% en termes anuals i les dotacions d’actius adjudicats van disminuir el 30,8% menys que l’any passat.

En la concessió de crèdit, les noves hipoteques creixen a un ritme del 18%; els préstecs a les empreses, un 14%, i al consum, un 10,1%.

En termes de solvència, Bankia va tancar el primer trimestre amb una ràtio de capital ordinari en termes CET1 fully loaded del 12,68%, 22 punts bàsic per sobre de la ràtio del 2017.

El risc de dubtosos va baixar de 486 milions d’euros en el trimestre i es va situar en 11.631 milions d’euros, cosa que va permetre que la taxa de morositat disminuís en 20 punts bàsics fins a situar-se en el 8,7%. En l’últim any el descens d’aquesta taxa de morositat s’ha reduït en 90 punts bàsics.

Comparteix

Icona de pantalla completa