Diari La Veu del País Valencià
Castella-la Manxa recorrerà contra el transvasament del Tajo al Segura

El govern de Castella-la Manxa reocorrerà contra el triple transvasament de 60 hectòmetres cúbics de la capçalera del Tajo al Segura aprovat pel govern, així com contra les noves tarifes per a usar l’aigua del transvasament Tajo-Segura, perquè entén que s’ha vulnerat el procediment per a fixar-les.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha anunciat aquest dimarts la presentació de tots dos recursos i ha considerat que el transvasament aprovat és “absolutament injust”. En aquest sentit ha afirmat que “és cridaner veure com la meitat d’Espanya està desbordada, que hi ha pantans en les conques del Llevant que tenen un percentatge molt més elevat que el del Tajo, i no obstant açò se segueix amb molta ansietat demanant una aigua tirada de preu”.

Així mateix, ha avançat que es recorreran les noves tarifes que s’han fixat per a usar l’aigua del transvasament, perquè s’ha vulnerat el procediment establit legalment. En aquest sentit, García-Page ha assegurat que no li interessa discutir pel preu, “fins i tot si l’aigua del transvasament és regalada per als murcians”, amb tal que “tothom sàpia que són els espanyols els que estem pagant eixe metre cúbic”.

“Anem a recórrer contra la nova aplicació de les tarifes del transvasament, que és tant com dir que els espanyols regalem l’aigua del Tajo però li la prohibim als ciutadans que viuen a l’entorn del Tajo”, ha asseverat Page, que ha afegit que “tant de bo que el govern tinga coratge, i el mateix que fa amb el metre cúbic del Tajo ho faça amb el metre cúbic de les desaladores, segurament tothom en el Llevant s’apuntaria amb claredat a l’aigua dessalada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa