Diari La Veu del País Valencià
Sanitat alça totes les restriccions en l’ús de l’aigua a Artana després de les últimes analítiques realitzades

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha alçat aquest dijous totes les restriccions que hi havia en l’ús de l’aigua de la xarxa general a Artana (la Plana Baixa) a causa de la filtració d’un fungicida des d’una canonada annexa el passat 16 d’abril.

Així ha informat l’alcalde de la localitat, Enrique Vilar, qui també ha explicat que des de fa deu dies l’aigua ja era apta per a ús domèstic, encara que no per a beure ni cuinar, restriccions que s’han alçat aquest dijous després de presentar el govern local les últimes analítiques realitzades.

L’Ajuntament d’Artana va prohibir a la població l’ús de l’aigua de la xarxa general després que el passat 16 d’abril presentara un color vermellós. Mentrestant, els habitants de la localitat han pogut utilitzar l’aigua de huit fonts que es proveeixen d’altres punts.

Després d’advertir-se aquestes alteracions en l’aigua, el consistori va posar en marxa el protocol corresponent i va emetre un bàndol en què es prohibia la utilització de l’aigua de la xarxa general. Així mateix, el govern municipal va buidar el dipòsit de la xarxa general i va demanar al veïnat que mantinguera les aixetes obertes per a sagnar les canonades.

El causant de la contaminació de l’aigua va ser un fungicida que es va filtrar en la xarxa general. L’alcalde ha indicat que l’Ajuntament adoptarà una solució per a aconseguir la desconnexió definitiva de la canonada annexa des de la qual es va filtrar aquesta substància.

Comparteix

Icona de pantalla completa