Diari La Veu del País Valencià
Colomer, d’acord amb València a limitar els pisos turístics a plantes baixes o primers

La llei de Turisme, Oci i Hospitalitat del Consell arriba aquest dimarts a la comissió de Turisme a les Corts per a enfilar el seu camí a l’aprovació i posterior entrada en vigor. La setmana passada, l’Ajuntament de València va presentar una esmena a la llei perquè el consistori “recupere el control” sobre els allotjaments turístics. Concretament, en la capital vol-los limitar a la planta baixa o al primer pis, segons el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha defensat aquest dilluns que “cada ajuntament ha de triar el seu model d’usos turístics i on situar els allotjaments”. En la seua opinió, “cada ciutat és sobirana des de la seua autonomia i la seua capacitat de generar concerts veïnals, polítics, socials, econòmics i empresarials per a aportar al Registre d’Habitatges Turístics de la Generalitat aquells habitatges que estan en el marc de la seua reflexió”.

Així, el secretari autonòmic ha assenyalat que porta temps parlant amb l’Ajuntament sobre aquesta qüestió i ha assegurat que està d’acord que solament es puguen inscriure al Registre d’Habitatges Turístics de la Generalitat aquells apartaments que obtinguen un “informe preceptiu obligatori” del consistori, a través d’Urbanisme, que done la “acceptació de compatibilitat” d’ús turístic. A més, segons el Pla General d’Ordenació Urbana, hauran d’estar a la planta baixa o al primer pis, com proposa el consistori.

“De fet, és una proposta que hem compartit, dissenyat i inspirat, que ja està en seu parlamentària des de fa cert temps i que pensem que és la millor decisió possible”, ha remarcat Colomer. En la seua opinió, “cada ajuntament, cada ciutat, ha de triar el seu model d’usos turístics i on situar els allotjaments”, no solament a la ciutat de València, sinó en el conjunt de municipis del País Valencià.

Colomer, que ha precisat que l’esmena que inclou la proposta del consistori valencià serà presentada pel PSPV, ha explicat que la iniciativa va sorgir durant la tramitació de la norma, quan es dóna audiència a determinades entitats, associacions, gent del sector i empresaris. “Nosaltres, com a govern, ja vam traslladar als grups parlamentaris aquesta inquietud i vaig suggerir, a nivell personal, a tots els grups la necessitat que al Registre Públic d’Habitatges Turístics de la Generalitat arriben propostes compatibles amb l’urbanisme de cada ciutat”, ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa