Diari La Veu del País Valencià
Un jutge de Benidorm investiga l’exalcalde de la ciutat pel presumpte finançament irregular del PSPV

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de Benidorm ha citat a declarar en qualitat d’investigat l’exalcalde socialista de la ciutat Agustín Navarro, en la causa que segueix per un presumpte cas de finançament irregular del PSPV-PSOE en les campanyes electorals de 2007 i 2011, segons consta en una resolució a què ha tingut accés EFE.

El jutge investiga una suposada adjudicació irregular en el contracte dels denominats opinòmetres de Benidorm, una actuació emmarcada dins del Pla E del govern estatal que es va desenvolupar durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

L’exalcalde de Benidorm, que manté la seua acta de regidor en l’actualitat, haurà d’acudir a declarar el pròxim 14 de juny. Amb ell, també han sigut citats a declarar el mateix dia com a investigats Alberto Gomar i José Ramón Tíller, socis de l’empresa Opino Media S.L., que va resultar adjudicatària d’aquell contracte, i l’exregidora Mariola Fluviá, que ostentava l’àrea de Contractació.

Aquest jutjat ja va reclamar dies enrere a l’Ajuntament de Benidorm tota la documentació relativa a aquella adjudicació, la qual ja ha sigut remesa. Aquell contracte va ser adjudicat a Opino Media, empresa de la qual era soci Alberto Gomar. L’agència de comunicació de Gomar va ser l’encarregada de la campanya electoral de Navarro. En Opino Media també figurava com a soci José Ramón Tíller, assessor de l’expresident de la Generalitat Joan Lerma.

L’empresa va resultar adjudicatària per al voltant de 300.000 euros del Pla E i va instal·lar un total de 19 opinòmetres que poc temps després es van dedicar a altres funcions a causa del seu elevat cost de manteniment. Els opinòmetres eren uns dispositius la funció dels quals consistia a recollir les opinions de la ciutadania sobre els serveis públics.

En gener de 2011 l’actual alcalde de Benidorm i aleshores portaveu del PP en l’oposició, Toni Pérez, va emplaçar l’alcalde Agustín Navarro a explicar aquella adjudicació del Pla E. Pérez va remarcar que aquell procediment “estava plagat d’obscurantisme i falta de transparència”. Pérez va criticar que la tramitació havia estat “feta a mida” seguint un sistema que “esbiaixava” la lliure concurrència de les empreses, la participació i la competència i va qualificar de “greu irregularitat” el fet d’haver adjudicat un contracte “a una empresa que va fer la campanya del PSOE a tota la Comunitat amb una xarxa i un entramat de familiars directes de càrrecs públics del PSOE”. Ja en aquell moment l’actual alcalde va considerar que aquest fet “podria estar relacionat amb el finançament de la campanya del PSOE”.

Comparteix

Icona de pantalla completa