Diari La Veu del País Valencià
El Consell participarà en una manifestació per a exigir que els PGE complisquen el pacte contra la violència masclista

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha indicat aquest divendres que “hi haurà presència del Consell” en la mobilització convocada per al 16 de maig en 40 ciutats d’Espanya per a denunciar “l’incompliment” del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i exigir que s’incloguen en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 els 200 milions d’euros compromesos per a complir les mesures d’aquest acord. Així ho ha indicat la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada al respecte.

Sobre aquest tema, ha remarcat que des de l’executiu valencià ja han exigit al Ministeri els diners compromesos per a lluitar contra la violència de gènere que al govern espanyol “li han caigut pel camí”. Oltra també ha destacat que el Consell defensarà aquesta qüestió tant en els àmbits institucionals com en els de la mobilització, encara que ha puntualitzat que en aquest moment desconeix en quina mesura i qui se sumarà a la protesta. No obstant això, ha remarcat que “hi haurà presència del Consell en aquesta reivindicació de compliment del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere”.

A parer seu, aquest acord està “per a complir-se” i per això són necessaris aquestos 200 milions d’euros que es van comprometre en el pacte d’estat. “La violència de gènere no solament es combat amb bones paraules, sinó fonamentalment amb diners”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa