Diari La Veu del País Valencià
Quim Torra haurà de sotmetre’s a una segona votació dilluns amb la mirada posada en la CUP

El ple d’investidura del candidat de JxCat al Parlament català, Quim Torra, ha acabat amb 66 vots a favor (JxCAT i ERC), 65 en contra (Ciutadans, PSC, PPC i Catalunya en Comú) i 4 abstencions (CUP). La votació s’ha fet nominalment i d’un en un, a viva veu, després d’escoltar els discursos i rèpliques de Torra i de tots els líders dels grups parlamentaris. La votació ha tingut aquest resultat en estar acceptades les delegacions de vot dels diputats que estan a presó i dels dos que estan a l’estranger, Antoni Comín i Carles Puigdemont.

En no haver obtingut la majoria absoluta, que se situa en els 68 diputats, el quart candidat proposat aquesta legislatura haurà de sotmetre’s dilluns a una segona votació, en una sessió que començarà a les 10.30h del matí. En aquest cas, n’hi ha prou amb la majoria simple, és a dir, més vots a favor que no en contra.

Totes les mirades estan posades en el consell polític extraordinari que la CUP celebra demà diumenge a Cervera per a decidir si manté l’abstenció dels seus quatre diputats o la canvia per un ‘no’. Es tracta d’una votació interna forçada per tres territorials de la formació: Baix Llobregat, Barcelonès i Tarragona, que aposten pel ‘no’ a la investidura de Torra. En cas que guanyara aquesta opció, Torra no obtindria els vots necessaris tampoc en la segona votació.

Comparteix

Icona de pantalla completa