Diari La Veu del País Valencià
El Parlament investeix Quim Torra nou president de Catalunya

El candidat de Junts Per Catalunya, Quim Torra, s’ha convertit aquest dilluns en el 131é president de la Generalitat. La seua investidura ha sigut possible gràcies als 66 vots a favor de Junts Per Catalunya (JxC) o Esquerra Republicana (ERC) i les 4 abstencions dels diputats de la CUP. Els 65 diputats de Ciutadans, PSC, PPC i Catalunya en Comú han votat en contra del candidat Torra.

L’home designat des de l’exili per Carles Puigdemont s’ha convertit aquest dilluns en el nou president català, després que Quim Torra haja hagut d’afrontar una segona votació, on la CUP, tal com va anunciar aquest diumenge, ha mantingut la seua abstenció. Les forces sobiranistes han fet valdre la seua majoria perquè Torra es convertisca en el nou president de Catalunya amb 66 vots a favor, 65 en contra i l’abstenció de la CUP.

Votació

La votació d’investidura, com el passat dissabte, ha sigut pública i per crida. Els 135 diputats del Parlament han sigut citats i, en veu alta, han donat el seu vot “sí”, “no” o “abstenció” a la candidatura de Quim Torra. Els diputats Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, de Junts Per Catalunya, han delegat el vot en la parlamentària Elsa Artadi, mentre que els diputats d’Esquerra Oriol Junqueras, Raül Romeva i Toni Comín han delegat el vot al seu company Sergi Sabrià.

Comparteix

Icona de pantalla completa