Diari La Veu del País Valencià
La venda de vivendes ha crescut un 19% en el primer trimestre de 2018

El País Valencià va tancar el primer trimestre de l’any amb un total de 19.876 compravendes d’habitatges, una xifra que suposa un increment del 19,3% respecte al trimestre anterior i que situa el territori com el tercer de l’Estat amb més operacions d’aquest tipus, per darrere d’Andalusia (24.208) i Catalunya (20.756).

Segons les dades del Col·legi de Registradors de la Propietat, el percentatge autonòmic de compravenda d’habitatge usat (88,06 % del total) situa el territori com el segon amb major pes en aquesta tipologia d’habitatge, solament superada per Extremadura (91,42 % del total). Respecte a l’habitatge nou, crida l’atenció el major increment registrat a l’estat espanyol, que va correspondre a Castelló, amb una pujada del 180,5%.

Per volum de compravenda d’habitatges en relació a la població, el País Valencià segueix liderant l’activitat immobiliària estatal. Així ho va fer durant el primer trimestre de 2018, amb una mitjana de 4,03 compravendes per cada mil habitants, molt per sobre de la mitjana, que se situa en 2,79.

En tot l’Estat s’han registrat durant el primer trimestre 128.990 compravendes, la qual cosa suposa un increment del 13,4% sobre el mateix trimestre de 2017 i un 15,3% enfront de l’últim trimestre, de manera que és el resultat trimestral més elevat des de 2008.

El País Valencià va ser el tercer territori amb major pes d’estrangers en la compravenda d’habitatges (26,5%), superat solament per les illes Balears i les illes Canàries, i va doblar la mitjana estatal.

En el conjunt de l’estat espanyol, els estrangers que més habitatges van adquirir van ser els britànics (14,5 %), seguits a distància per alemanys, francesos, belgues, suecs i italians, de manera que aquestes sis nacionalitats van sumar quasi la meitat de les compres efectuades per estrangers.

L’import mitjà dels nous crèdits hipotecaris contractats a l’Estat durant el primer trimestre va ascendir a 121.123 euros per habitatge, pels 87.737 euros al País Valencià.

Aquest fet col·loca el territori com el quart amb menor endeutament hipotecari, mentre que a l’Estat l’endeutament va créixer un 0,2% en comparació del trimestre anterior i un 4,3% enfront del mateix període de 2017.

La durada mitjana a l’estat espanyol dels nous crèdits hipotecaris contractats va ser de 23 anys i 8 mesos, mentre que el País Valencià va aconseguir rebaixar-la 19 mesos. La quota hipotecària mitjana mensual va ser de 551 euros a l’Estat pels 426 euros del territori valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa