Diari La Veu del País Valencià
Alcaraz explica al Parlament Europeu el treball del Consell en matèria de Transparència

El Consell ha portat al Parlament Europeu la seua experiència en matèria de transparència i govern obert. En una jornada organitzada per Compromís, juntament amb els seus socis en la coalició Primavera Europea, el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha explicat les polítiques del govern valencià en aquesta matèria, mentre que organismes, entitats i ONGs han aportat la seua visió sobre la importància d’aquesta qüestió de cara a democratitzar les institucions públiques.

La conferència celebrada aquest dijous i presentada pel portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, va comptar també amb les intervencions de Jeremy Bentley, responsable de la Unitat de Transparència en el Parlament Europeu; Helen Darbishire, fundadora de l’organització Access Info; Daniel Freund, responsable de Transparència Internacional, i Clotilde Cuellar, regidora de EQUO en l’Ajuntament d’Arganda.

Obrint el debat, Jordi Sebastià va voler posar en relleu el treball que des del govern del Botànic s’està realitzant en matèria de Transparència: “No hi ha democràcia sense transparència i és per açò que els governs europeus han de prendre nota del treball que s’està realitzant a València en aquesta matèria”.

El conseller Alcaraz va posar el focus en la situació de descrèdit de les institucions que es va trobar l’actual govern valencià quan va arribar al poder. En aquest sentit, va afirmar que “el primer objectiu en arribar al govern va ser el de restaurar la confiança de la ciutadania després d’anys de corrupció. Era un escenari molt complicat, la fúria era excessiva”.

Finalment, Alcaraz va destacar la importància de la transparència per al bon govern, ja que aquesta, en les seues paraules, no és només una eina per a moments en els quals cal destapar casos de corrupció; es tracta d’una cosa bàsica en democràcia i per tant “ha d’existir encara que no hi haja corrupció”.

En el debat posterior a la conferència han participat també la secretària de la Unió de Periodistes, Cristina Chirivella, i el representant de l’Internet Freedom Festival, Javier Cavanilles. Tots dos van valorar la importància de les polítiques de transparència en els mitjans com un pilar fonamental de les institucions.

Comparteix

Icona de pantalla completa