Diari La Veu del País Valencià
Aspar assegura que el Consell va negociar els detalls de la Fórmula 1 i que en 2008 ja se sabia que era deficitària

L’expilot de motociclisme i empresari Jorge Martínez ‘Aspar’ ha assegurat aquest dijous, en la seua declaració com a investigat davant el jutjat que investiga suposades irregularitats en la Fórmula 1 de València, que l’organització d’aquest esdeveniment ja estava negociada abans de crear-se l’empresa Valmor.

Segons han explicat a EFE fonts coneixedores de la seua declaració, ‘Aspar’ ha explicat que, quan va rebre una telefonada de José Luis Olives, aleshores màxim responsable de Bancaixa, per a oferir-li la incorporació a l’empresa Valmor amb el propòsit d’organitzar la Fórmula 1 a València, ja estaven tancades les negociacions prèvies.

Així mateix, ha indicat que se’l va informar de la nova societat, que inicialment anava a responsabilitzar-se de l’organització de la Fórmula 1 i que se li va comunicar que ja formaven part d’ella Bancaixa i l’empresari castellonenc i president del Vila-real CF, Fernando Roig.

Els investigadors, per la seua banda, sostenen que Valmor va ser, en realitat, una empresa interposada, creada pocs dies abans de signar el contracte per a l’organització de les proves automobilístiques i que les negociacions es van desenvolupar realment entre la Generalitat i el magnat de Fórmula 1, Bernie Ecclestone.

De fet, el fiscal defensa que ‘Aspar’ sabia que Valmor no podia organitzar la prova perquè faltava la necessària llicència de la Federació Internacional d’Automobilisme –de la qual sí que disposava el Circuit de Xest, gestionat per l’empresa pública Circuit del Motor– i que se sabia que qui l’anava a organitzar realment era la citada societat pública.

D’altra banda, l’expilot ha admés que ja el primer gran premi celebrat en 2008 va ser deficitari i que va mantenir una reunió amb l’aleshores vicepresident del Consell i conseller d’Hisenda, Vicente Rambla, per a comunicar-li-ho.

En la seua declaració, ha lamentat que la participació en Valmor li suposara importants pèrdues econòmiques i ha defensat que els patrocinis que les seues empreses esportives –vinculades al mundial de motociclisme des de 1992– han rebut de la Generalitat es produïren tant amb governs del PP com del PSPV i, en cap cas, han sigut la font econòmica principal de l’escuderia.

A l’eixida del jutjat s’ha negat a donar detalls sobre la seua declaració i únicament ha comentat que està tranquil després de comparéixer per primera vegada davant el jutge des que se l’imputara i de donar la seua versió dels fets.

Comparteix

Icona de pantalla completa