Diari La Veu del País Valencià
Camps acusa Compromís de ser un partit catalanista que vol que hi haja Fórmula 1 a Barcelona i no a València

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha assegurat aquest divendres que la investigació per les suposades irregularitats en l’organització de la Fórmula 1 a València és un assumpte polític, del qual ha responsabilitzat Compromís, “un partit catalanista que vol que hi haja Fórmula 1 a Barcelona i no a València”.

Camps ha fet aquestes declaracions instants abans de comparéixer com a investigat davant el jutjat d’instrucció número 2 de València, que dirigeix una investigació que té el seu origen en denúncies del PSPV-PSOE i d’Esquerra Unida. “Aquesta és una qüestió purament política i estic al servei de la justícia per a seguir defensant els meus plantejaments polítics, que crec que segueixen intactes”, ha afirmat.

“Compromís és un partit catalanista que vol que a Barcelona hi haja Fórmula 1 i no a València”, ha descrit, i ha afegit que “és qui va fer la denúncia. Si això no és política, ja em diran què és”. L’expresident també creu que el PSPV “actua sempre contra els interessos de la Comunitat”.

“No volen que València estiga al nivell de Barcelona. Sempre han cregut que ha de ser subsidiària de Catalunya i els dolia profundament la Fórmula 1”, ha insistit Camps, qui ha subratllat que, no obstant això, l’actual Consell –format pel PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem– ha continuat amb la política de grans esdeveniments amb la Volvo Ocean Race de vela.

“La Fórmula 1 els dolia perquè era el que més mal podia fer a Catalunya i al seu Gran Premi. Tot allò que fera de València una ciutat amb capacitat de competir amb Catalunya és una cosa que Compromís ha intentat desmuntar tots aquestos anys i segueix fent-ho”, ha dit Camps. “[Compromís] Fa de València una ciutat impossible, per això espere que l’any que ve governen altres persones que creguen en la Comunitat, els valencians i el futur de la nostra terra”, ha afegit.

A parer seu, la rendibilitat d’aquestos grans esdeveniments esportius “és evident”. Preguntat per si atendrà els periodistes després de la declaració en la porta principal dels jutjats, Camps ha respost afirmativament i ha bromejat en assenyalar: “No tinc una casa fora de València de 600.000 euros com Pablo Iglesias, així que em tindran ací sempre”.

Sobre la imminent entrada a la presó de qui va ser la seua consellera de Turisme i expresidenta dels Corts Milagrosa Martínez per Fitur, Camps s’ha limitat a respondre: “Ja imaginaran com em sent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa