Diari La Veu del País Valencià
El govern de Camps i Valmor va acordar que ocultarien que la Fórmula 1 era una ruïna

El govern del popular Francisco Camps, l’empresa Valmor i les societats públiques Projectes Temàtics (SPTCV) i Circuit del Motor va acordar “eludir donar respostes” sobre “la realitat dels fets” entorn de l’organització de la Fórmula 1 a València, un projecte que va ser deficitari i del qual es va ocultar la veritable realitat.

Així ho corrobora l’últim informe aportat per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia al Jutjat d’Instrucció núm. 2 de València en el marc de la investigació sobre la Fórmula 1, al qual ha tingut accés EFE i on, a través de 461 pàgines, es constata el “concert” entre aquestes tres parts.

L’informe recull –a partir de la intervenció de milers de correus electrònics– les actuacions prèvies per a l’organització dels grans premis des de 2006, el desenvolupament de l’estructura jurídica del projecte, la seua escassa rendibilitat, “l’opacitat” sobre la venda d’entrades o els argumentaris polítics que es van anar construint per a oferir a l’opinió pública una realitat paral·lela.

En aquestos argumentaris, la Policia considera evident que els responsables polítics de l’organització dels cinc grans premis que va acollir el circuit urbà de València, entre 2008 i 2012, estaven al corrent dels costos reals i del deute acumulat per l’entitat promotora Valmor.

Així mateix, es deixa patent la inquietud dels assessors polítics, sobre els quals va recaure la responsabilitat d’elaborar argumentaris per a les respostes parlamentàries i com, “de forma concertada”, es van recolzar en tècnics de l’SPTCV, del Circuit del Motor i, fins i tot, en advocats que assessoraven externament el Consell.

En aquest informe, d’altra banda, es deixa constància del coneixement que des del Consell i les seues empreses públiques es tenia sobre la situació patrimonial de Valmor, teòricament una signatura 100% privada el deute de la qual va ser absorbit per la Generalitat.

Un altre dels documents incorporats a aquest informe conclou que en 2012 el resultat acumulat de set anys de contracte va assolir unes pèrdues globals de 270 milions d’euros, sense tindre en compte la inversió inicial.

La defensa de Camps

Aquestes conclusions de l’informe de la UDEF contrasten amb el que va assegurar ahir l’expresident de la Generalitat a les portes de la ciutat de la Justícia abans d’entrar a declarar davant la jutge instructora del cas Valmor.

Així, Camps va manifestar que el procés judicial és un “assumpte polític” per les constants denúncies que va interposar Compromís: “És un partit catalanista que vol la Fórmula 1 a Barcelona però no a València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa