Diari La Veu del País Valencià
Camps admet que és el responsable d’organitzar la F1 dos dies després d’assenyalar Olivas

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha assegurat que assumeix “políticament” la decisió de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València. Així mateix, també ha volgut defensar que tots els integrants del seu govern i l’Administració “van actuar sota l’estricte imperi de la llei” i que “ningú va buscar rèdit polític”.

Camps fa aquestes manifestacions en un comunicat de catorze punts després de declarar divendres passat de declarar com a investigat davant la jutgessa que investiga suposades irregularitats en l’organització de la Fórmula 1, en una de les quatre peces en les quals s’ha dividit el conegut com a cas Valmor.

Aquest és el segon comunicat consecutiu que l’expresident popular envia per tal de desfer-se de les filtracions periodístiques que asseguraven que durant la seua compareixença davant la jutgessa va posar totes les responsabilitats en el també expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas.

Aquest diumenge, l’expresident popular ha indicat que la idea de celebrar un Gran Premi urbà va ser del magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestorne: “En veure el port de València es va entunsiamar i vam començar a coordinar esforços”, explica Camps.

“Després de diversos contactes personals amb importants empreses nacionals, va ser Bancaixa qui va fer el pas i va impulsar la creació d’una empresa oberta amb més socis per a ser la promotora de l’esdeveniment, que la Generalitat encapçalava com un projecte il·lusionant que va ser un èxit”, agrega.

“Les dades macroeconòmiques eren favorables, però la crisi econòmica i els dos grans premis a Espanya van conduir a la necessitat de realitzar un únic Gran Premi de F-1 a Espanya, ja que el públic i els afeccionats no podien acudir a tots dos”, afegeix.

Explica que Ecclestone va proposar que el de València fóra l’únic amb el nom de Gran Premi d’Espanya i ell “va donar el vistiplau” al projecte perquè ho va veure “des del principi com una de les grans tries de la nostra comunitat: turisme, riquesa, ocupació i projecció”.

“Assumisc políticament una decisió que com totes les que he pres en política sempre han estat en interés de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”, indica Camps, qui incideix que “el que ocorre en una instrucció és d’una complexitat enorme” i que ell “mai” valora les respostes dels que són interrogats i espera “tindre el mateix tracte”.

“No mirem amb ulls de hui les decisions polítiques d’ahir. I en aquest moment de recuperació econòmica seria excepcional reprendre la celebració del Gran Premi als carrers i port de València, on va transcórrer”, ha manifestat Camps.

Comparteix

Icona de pantalla completa