Diari La Veu del País Valencià
Les exportacions valencianes superen els 8.053 milions d’euros en el primer trimestre de l’any

Les exportacions del País Valencià han ascendit a 8.053,6 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 0,8% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen el País Valencià com el tercer territori de l’Estat que més ven fora de les seues fronteres, amb l’11,3% de les exportacions del conjunt.

La taxa de cobertura d’exportacions sobre importacions en els tres primers mesos de l’any se situa en un 115,1%, 24 punts per sobre de la mitjana estatal. Per demarcacions, Castelló destaca pel seu dinamisme amb un ascens del 10,1% pel que fa al mateix període de l’any anterior. Tant la demarcació de València com la d’Alacant pateixen descensos en aquest període.

Respecte als sectors, el capítol d’automoció concentra el 23,7% de les exportacions valencianes i manté un comportament descendent quantificat en aquest període en un 12,6%. El sector agroalimentari, amb el 20,7% de les exportacions, experimenta un ascens de l’1,3%. Destaca el creixement de les exportacions de vi, xifrat en un 18,9%. A continuació, se situen les semimanufactures no químiques amb el 13,4% i un increment del 2,4%, seguides pels productes químics, que creixen un 7%. Les manufactures de consum experimenten un augment de l’1% amb ascens dels tèxtils i la il·luminació.

Per la seua banda, els béns d’equipament, amb el 9,9% del total creixen un 0,3%.

Principals destinacions

Per àrees geogràfiques, les exportacions dirigides a la Unió Europea creixen un 0,1% i un 2,9% a la zona euro. França és la principal destinació de les exportacions valencianes amb un ascens del 10,9%. Alemanya, en segon lloc, experimenta un descens del 4,5%. La segueix el Regne Unit, amb un descens al seu torn del 19%.

Les exportacions amb destinació a l’Amèrica del Nord creixen un 10% amb un destacat augment del 41% al Canadà. Un 7,9% és el creixement experimentat per les exportacions amb destinació a l’Amèrica Llatina amb un destacat augment del Brasil (+22%), Xile (+48%) i l’Argentina (+16%).

Pel que fa a les exportacions a Àsia, s’experimenta un descens del 12,5%, encara que hi ha creixements en mercats com l’Índia i Indonèsia.

El continent africà també experimenta creixement, xifrat en un 14% en el primer trimestre. Destaquen els ascensos a països com el Marroc (+13%), Nigèria (+18,9%), Sud-àfrica (+79%) i Egipte (+61%).

Comparteix

Icona de pantalla completa