Diari La Veu del País Valencià
Zaplana demana la llibertat perquè està malalt i la Fiscalia s’hi oposa

Els advocats de l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, han demanat a la jutgessa que va ordenar dimarts la seua detenció que el pose en llibertat a causa de la leucèmia que pateix. La Fiscalia, però, ha rebutjat la petició. Fonts jurídiques han informat EFE de la petició dels advocats de Zaplana, a qui van diagnosticar una leucèmia en 2015 i, després de sotmetre’s a un trasplantament de medul·la, rep tractament a l’hospital de la Fe de València.

La Fiscalia ha decidit oposar-se a la petició, ja que dimarts va ser examinat i no es va trobar cap causa que impedira la seua retenció i la seua presència en els registres, segons les fonts consultades per EFE. Zaplana va ser detingut a primera hora del matí de dimarts i des d’aleshores ha estat custodiat pels agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil. Ha estat present als escorcolls dels seus domicilis i de la seua oficina i dimarts va passar la nit en la Comandància de la Guàrdia Civil a València.

La llei preveu un termini de 72 hores per al pas a disposició judicial dels detinguts, encara que en el cas de Zaplana i la resta dels detinguts passaran ja dijous a disposició de la jutgessa d’Instrucció número 8 de València. L’exministre va ser arrestat en el marc de l’operació Erial per suposats delictes de suborn, malversació, prevaricació i blanqueig junt amb altres sis persones, entre elles dos familiars de Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes. Cotino va ser imputat a última hora de dimarts pel mateix cas.

Comparteix

Icona de pantalla completa