Diari La Veu del País Valencià
Fran Ferri: Ni campistes ni zaplanistes a les institucions; ni els qui conserven el carnet del PPCV ni els que van de carabassa

Si la tensió durant una sessió de control a les Corts entre els diferents grups parlamentaris es fa evident, aquest dijous l’ha fet renàixer la detenció de l’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Així, durant la sessió de control al cap del Consell, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha posat damunt la taula un tema que aquestos darrers dies també ha eixit a la llum: la possible relació de Ciutadans amb Zaplana i, en conseqüència, amb la corrupció.

“Hem de treballar perquè ni campistes ni zaplanistes tornen a les institucions; ni els que s’han mantingut amb el carnet del PPCV ni els que s’han canviat de xaqueta i ara van de color carabassa”, ha criticat Ferri. Aquestes paraules no han passat inadvertides per al diputat Emigdio Tormo, qui s’ha sentit al·ludit atés que els seus primers passos en la política els va fer al PPCV i perquè se l’ha relacionat amb l’expresident de la Diputació d’Alacant José Joaquín Ripoll, imputat per corrupció.

Carregant el vídeo…

Així, Tormo ha volgut deixar clar a Ferri que se sent orgullós tant del seu passat polític com de la seua actual militància en el grup de Ciutadans i ha afegit que, “a diferència dels comunistes que es transformen i es compren ‘casoplons’ [fent referència a la polèmica compra del xalet de Pablo Iglesias i Irene Montero] ell, en canvi, es troba lluny d’eixes actuacions”.

Els governs del PPCV han sigut un enorme fracàs”

Ximo Puig també s’ha expressat sobre la detenció de Zaplana. Per al president de la Generalitat, és “indignant que aquells que obtingueren el suport democràtic acabaren prostituint la confiança dels valencians”. Així mateix, ha recordat que un 34% dels consellers del PPCV es troben ja en una causa judicial o a la presó. Una situació que, per al president socialista, mostra “l’enorme fracàs” que van suposar els diferents governs dels populars.

La líder dels populars, Isabel Bonig, ha mantingut el mateix discurs que va pronunciar aquest dimecres als corredors del Parlament: “Els tribunals funcionen per a tots de la mateixa manera. Ha quedat clar que qui la fa la paga”. Així, la seua defensa s’ha basat en recriminar a Puig i a la vicepresidenta Oltra si també pensen “assumir responsabilitats” pel presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc.

Tot seguit, Puig li ha contestat de manera irònica: “Em sorprén quan afirmes que ja heu assumit responsabilitats, si només fa 48 hores que Zaplana ha sigut detingut. O és que ja ho sabieu?”. Així doncs, el cap del Consell ha volgut finalitzar la seua intervenció posant l’accent en allò que li va assegurar fa ara 17 anys Zaplana i que se li ha tornat en contra: “Mai podreu demostrar res”.

Comparteix

Icona de pantalla completa