Diari La Veu del País Valencià
Eduardo Zaplana arriba a la Ciutat de la Justícia de València per a declarar per l’operació Erial

L’expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana ha arribat al voltant de les 12.35 hores d’aquest dijous a la Ciutat de la Justícia de València per a prestar declaració en el jutjat d’Instrucció número 8 d’aquesta ciutat en el marc de l’operació Erial, per la qual va ser detingut a causa de presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Zaplana declararà davant la titular del jutjat d’instrucció número 8 de València, que porta el cas, pel qual també estan detinguts des del dimarts altres sis persones, entre elles Vicente i José Cotino, empresaris, nebot i germà de l’exdirector general de la policia i expresident de les Corts, Juan Cotino, i l’excap de gabinet de Zaplana en la Presidència de la Generalitat, Juan Francisco García.

Els detinguts estan acusats dels delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació durant l’etapa en què Zaplana va estar al capdavant de la Generalitat.

Zaplana ha entrat als jutjats de la capital valenciana en un cotxe gris conduït per agents de la Guàrdia Civil, que l’han traslladat des de la Comandància de Patraix, a València, d’on ha eixit cap a les 12.25 hores.

Zaplana havia arribat a les 10.10 hores d’aquest dijous a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix, a València, procedent de Madrid. Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han efectuat el trasllat de Zaplana des de les dependències de l’Institut Armat de Tres Cantos, on ha passat la nit després d’haver assistit a diversos registres a Madrid.

Juan Cotino arriba en cotxe particular

L’exdirector general de la policia i expresident dels Corts, Juan Cotino, ha arribat a les 10.52 hores a la caserna de la Guàrdia Civil de Patraix per a declarar en l’anomenada operació Erial.

Juan Cotino, que també va ser conseller durant la presidència de Francisco Camps en la Generalitat, ha arribat a la seu de la Comandància de la Guàrdia Civil de València en un cotxe particular, del qual ha baixat envoltat d’un núvol de periodistes.

Juan Cotino, als periodistes que l’esperaven davant la Comandànci: “Aneu amb compte que vos caureu”. / EFE

Enmig del xicotet tumult, Cotino s’ha limitar a advertir els periodistes que li demanaven declaracions: “Aneu amb compte que vos caureu”.

L’exdirector general de la policia ha arribat acompanyat del seu advocat, Juan Carlos Navarro, que és el mateix que defensa Francisco Correa en les diferents causes judicials del cas Gürtel en què està sent processat. Poc després, en un altre cotxe, ha arribat a la caserna de la Guàrdia Civil de Patraix Francisco Grau, advocat i assessor fiscal, un altre dels detinguts en el cas Erial.

En l’interior del quarter es troben també, a més d’Eduardo Zaplana, l’exdirigent de l’Agència Valenciana de Turisme i exconseller del parc temàtic Terra Mítica, Joaquín Barceló, i la seua dona, Elisa López, així com l’empresari i germà de l’expresident de les Corts, José Cotino.

Comparteix

Icona de pantalla completa