Diari La Veu del País Valencià
Treballadors de Turisme demanen a Colomer el reingrés dels companys empresonats per Fitur quan isquen

Els tentacles de la trama Gürtel van arribar també a l’Agència Valenciana de Turisme amb la peça separada de Fitur. De fet, aquest dijous l’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez, del PPCV, ha ingressat en el centre penitenciari d’Alacant II, a Villena, per a complir els 9 anys de condemna imposats en la peça del cas Gürtel. A més d’ella, van ser condemnades altres 7 persones per la mateixa causa: Cándido Herrero, Rafael Betoret, Jorge Guarro, Mónica Magariños, Ana Grau, Isaac Vidal i Isabel Jordán.

Dos dels condemnats, Jorge Guarro i Ana Grau, són funcionaris que treballaven en l’AVT fins que aquest dijous han entrat a presó. Davant aquest fet, un grup de més de 90 treballadors de l’Agència Valenciana de Turisme ha remés una carta al Secretari Autonòmic, Francesc Colomer, en suport dels companys tècnics que, “per desgràcia, ingressen hui a la presó”. En la missiva, sol·liciten que els seus companys empresonats puguen reincorporar-se a l’organisme tan prompte com hagen complit la part preceptiva de les respectives penes. “No es tracta d’un tracte de favor, ja que tenen una inhabilitació especial i no absoluta per a l’acompliment d’ocupació pública”, asseguren els companys de Grau i Guarro, que han donat la cara adjuntant el seu nom i cognoms i DNI a la carta.

“Estem devastats i desolats per la situació. Els nostres companys mai van ser alts càrrecs, ni directius, ni eren amics dels implicats en la trama Gürtel, ni pertanyien a cap partit. No van rebre cap prebenda, cap promoció laboral, ni han viscut un enriquiment il·lícit, ni tenen comptes en paradisos fiscals. Són només uns treballadors fent el seu treball i que van tenir la mala sort de creuar-se amb una trama il·legal que els ha fet molt de mal. Fa més de 10 anys que viuen un malson”, asseguren els treballadors de l’AVT. Segons els redactors de la carta, Grau i Guarro han estat en tractament psicològic, han patit enjudiciament públic de la seua professionalitat i bon nom, embargament de sous i “tot per a acabar sent sentenciats a penes altíssimes, quan tots bé sabem que molts dels implicats estan en el carrer”.

“Els devem el nostre suport, no per corporativisme, sinó per solidaritat i humanitat”, assenyalen els treballadors de l’AVT que fa més de 20 anys que treballen amb els condemnats. “No tenim dubtes de la seua honestedat. Ningú pot pensar que més de 90 persones estaríem donant-los suport si foren uns corruptes”, asseguren.

Comparteix

Icona de pantalla completa