Diari La Veu del País Valencià
Juan Cotino es nega a declarar davant la Guàrdia Civil

L’exdirector general de la policia i expresident de les Corts, Juan Cotino, s’ha acollit aquest dijous al seu dret a no declarar en les dependències de la caserna de la Guàrdia Civil de Patraix, a València, on estava citat com a investigat en el cas Erial, pel qual han sigut detinguts l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana i altres sis persones acusades dels delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Fonts jurídiques han indicat a EFE que Cotino, que va arribar a les dependències de la Guàrdia Civil a les 10.52 hores, s’ha acollit al seu dret a no declarar davant la Guàrdia Civil, ja que prefereix guardar silenci fins que no es conega el sumari, actualment declarat secret.

Han indicat, a més, que Cotino ha abandonat les dependències de la Guàrdia Civil sense que pesara cap mesura cautelar ni citació per a presentar-se davant el jutjat d’instrucció número 8, encarregat de la recerca. Les mateixes fonts han assenyalat que tampoc haurien volgut prestar declaració cap de les persones detingudes o citades per aquestos fets, la mateixa estratègia que pel que sembla mantindran durant la seua compareixença en el jutjat.

A més de Zaplana, han passat a disposició de la jutge els germans Vicente i José Cotino, empresaris i nebots de l’exdirector general de la policia i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino. També ho han fet l’exdirigent de l’Agència Valenciana de Turisme i exconseller del parc temàtic Terra Mítica, Joaquín Barceló, i la seua dona, Felisa López; l’advocat i assessor fiscal Francisco Grau, i Juan Francisco García, excap de Gabinet de Zaplana en la Generalitat.

Tots van ser detinguts en una causa en la qual s’investiga el presumpte pagament de comissions per adjudicacions del govern valencià en l’època en què el presidia Eduardo Zaplana (1995-2002) i la recent repatriació dels diners desviats per al seu blanqueig.

Comparteix

Icona de pantalla completa