Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre la sentència del cas Gürtel: Si aquesta és la marca Espanya del PP, quina pena de marca

“Si aquesta és la marca d’Espanya del PP, quina pena de marca”. Així s’ha manifestat aquest divendres la portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la sentència del cas Gürtel que es va fer pública aquest dijous i que convertia el Partit Popular en el primer partit polític en el govern espanyol condemnat per corrupció.

Per a Oltra, el més preocupant de la sentència és que debilita la confiança de la ciutadania en la política “com a eina per a solucionar les seues vides”. I ha afegit que aquesta també ratifica que la declaració que va realitzar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant els tribunals, “no és creïble”. “Vostés s’imaginen açò en Alemanya o França? Normal que s’haja presentat una moció de censura. Com podem tindre al capdavant d’Espanya una persona de la qual els jutges asseguren que no és creïble?”, s’ha preguntat indignada Oltra.

Carregant el vídeo…

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha volgut deixar clar que davant aquest “moment històric catastròfic” calen dirigents polítics que sàpiguen “estar a l’altura”. “Tot açò es veia vindre, la corrupció és com el tètan; és a dir, et va paralitzant les parts del cos”.

Respecte a l’entrada a presó de l’expresident Zaplana, la portaveu ha titllat aquesta situació de “deshonor i vergonya” atés que el president de la Generalitat és la màxima autoritat de la societat valenciana. “És desolador que tres dels quatre expresidents estiguen investigats en causes de corrupció i que un expresident estiga en presó provisional”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa