Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans considera insostenible el govern de Rajoy i demana la convocatòria d’eleccions

El govern de Mariano Rajoy ha perdut el suport del seu principal aliat poques hores després de conéixer la sentència del cas Gürtel que acredita el finançament irregular del Partit Popular. Ciutadans considera “insostenible” l’actual govern del PP i per això demana al president del govern espanyol que convoque eleccions perquè els ciutadans “puguen triar” un nou executiu. Així ho ha avançat aquest divendres a València el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, en una roda de premsa on ha instat Rajoy a fer viable una “eixida seriosa i serena que solucione la crisi institucional”.

Villegas ha explicat que el dilluns 28 Ciutadans convocarà l’Executiva Nacional per a formalitzar la proposta i traslladar a Rajoy la petició de la convocatòria d’eleccions. El número dos d’Albert Rivera ha assegurat que si el president espanyol “s’enroca”, el partit està disposat a propiciar una “moció de censura instrumental” que permeta convocar els comicis. Sobre la moció de censura que ja ha registrat el PSOE, Villegas ha assegurat que no comptarà amb el suport de Ciutadans atés que la consideren un instrument perquè Pedro Sánchez siga president.

“La del senyor Sánchez no és la moció de censura instrumental. No ha parlat amb nosaltres. Haurà aconseguit altres suports. Suport dels separatistes i populistes i en eixa moció no estarà Ciutadans”, ha afirmat Villegas, per a qui la “solució no són les presses ni l’oportunisme de Sánchez”. “La solució no és que isca Rajoy de la Moncloa perquè entre Sánchez”, ha assegurat. Amb tot, Villegas ha avançat que parlaran amb Pedro Sánchez per a tractar d’acordar una moció de censura amb l’únic objectiu de convocar eleccions.

Comparteix

Icona de pantalla completa