Diari La Veu del País Valencià
Rajoy s’enroca i intentarà esgotar la legislatura sense comptar amb el suport de Ciutadans

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha criticat aquest divendres que la moció de censura del PSOE contra el seu govern arribe just després de l’aprovació dels pressupostos. Rajoy ha apuntat que cap dels membres del govern als quals es vol censurar ha sigut imputat o condemnat. Així ho ha explicat el cap de l’executiu espanyol en una roda de premsa després del Consell de Ministres i en la qual ha estat acompanyat per tot el seu equip.

Davant la resolució que la justícia ha dictat al PP pel cas Gürtel, Rajoy ha insistit que la responsabilitat del partit és civil i no penal. En aquest sentit, ha recordat que la sentència per la trama corrupta deriva dels fets ocorreguts a Pozuelo de Alarcón i Majadahonda (Madrid) sobre els quals el PP “no sabia res”, motiu pel qual la responsabilitat no és penal, tal com han dictaminat els magistrats Angel Hurtado Adrián, Julio de Diego López i José Ricardo de Prada Solaesa.

Pel que fa a la moció de censura anunciada per Pedro Sánchez, Rajoy ha lamentat que arribe després de l’aprovació dels pressupostos i ha insistit que cap membre “del govern que es vol censurar està imputat o condemnat”. A més, s’ha preguntat si el líder del PSOE dimitirà o assumirà responsabilitats quan es conega la sentència pel cas dels ERO d’Andalusia.

Rajoy considera que “el que és bo per a Espanya” és acabar la legislatura i que avançar les eleccions “només beneficiarà alguns partits polítics”. El president espanyol considera que malgrat el que diguen els jutjats, el seu govern té la credibilitat dels 144 escons que té i ha recordat que el PSOE en té 84. Davant la retirada de suport que ha fet Ciudadans, Rajoy ha assegurat que sempre ha governat en minoria, però cal acabar la legislatura. En aquest sentit, ha destacat que la moció “debilita Espanya”. Finalment, el cap de l’executiu espanyol assegura que ha demanat perdó moltes vegades a la ciutadania per la corrupció.

Comparteix

Icona de pantalla completa