Diari La Veu del País Valencià
El PSOE, disposat a pactar amb Ciutadans la convocatòria d’eleccions per a tirar endavant la moció de censura

El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dissabte que el seu partit està disposat a arribar a un acord amb Ciutadans per a convocar eleccions a canvi del suport a la moció de censura que impulsa Pedro Sánchez. En una entrevista a la Cope, Ábalos ha afirmat que la convocatòria d’eleccions “no serà un problema” i ha demanat al partit d’Albert Rivera que “deixe de buscar excuses”. Ábalos ha recordat que la convocatòria d’eleccions és un dels cinc punts que Sánchez va posar sobre la taula per a justificar la moció, però Ciutadanss ha reclamat que es convoquen de manera immediata. Segons el secretari d’Organització, això “no serà un problema” per a entendre’s, com tampoc ho seran, ha dit, els partits independentistes, amb qui ha assegurat que el PSOE no pactarà.

El dirigent socialista assegura que “no es farà cap pacte amb els independentistes” i per això demana a Ciutadans que “deixe de buscar excuses”. Tampoc ha de ser un obstacle, ha dit, la convocatòria d’eleccions que reclama Ciutadans, perquè aquest és el cinqué punt de l’argumentari que Sánchez va presentar per a defensar la moció. Tot i això, Ciutadans ha demanat que aquesta convocatòria siga immediata. En aquest sentit, Ábalos s’ha referit a un temps “raonable”.

Per la seua banda, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha mantingut la seua oposició a donar suport a la moció de censura de Pedro Sánchez, que ha titllat de “precipitada i irresponsable” i ha emplaçat el PSOE a retirar-la per a presentar-ne una altra conjuntament amb ells i “instrumental”, amb l’únic objectiu de precipitar les eleccions. En atenció als mitjans, Villegas ha demanat a Sánchez que rectifique, perquè Cs no està “per a satisfer les ànsies de Sánchez” d’entrar a la Moncloa i per a permetre la formació d’un “govern Frankenstein”, en referència als “independentistes” i als “populistes”.

Governar en solitari “uns mesos”

La secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha sigut l’encarregada de comparéixer a Ferraz per a matisar i precisar les declaracions de José Luis Ábalos, aclarint que no hi haurà les “eleccions immediates” que reclama Ciutadans i que la intenció del partit liderat per Pedro Sánchez és governar en solitari “uns mesos”.

“Convocarem eleccions en un termini raonable de temps, però després de presentar el nostre programa de govern i executar una agenda social i política”, ha volgut deixar clar Calvo. “Necessitem un temps per a governar i per a demostrar que les coses es poden fer de forma radicalment diferent”, ha continuat la secretària d’Igualtat del PSOE. “Per tant, la nostra proposta es dirigeix als 350 diputats de la cambra”, ha puntualitzat Calvo, que ha insistit que la moció de censura s’ha presentat “davant la greu situació en què es troba el país després de la sentència de la Gürtel i perquè, per nosaltres, el PP no pot estar ni un minut més al capdavant del govern d’Espanya“.

Finalment, la secretària d’Igualtat del PSOE ha titllat de “pobríssim” l’argumentari del PP i de Rajoy, que acusa Pedro Sánchez de només voler arribar a La Moncloa a qualsevol preu. “El que no volem és ser còmplices de la indignitat en la qual el president del govern ha ficat Espanya”, ha conclòs Calvo.

Comparteix

Icona de pantalla completa