Diari La Veu del País Valencià
Detinguda a Elda una dona per la presumpta relació amb la mort del fill de la seua parella en 2017

Els agents de la Policia Nacional han detingut la parella del pare del menor de 8 anys mort per asfíxia el passat mes d’agost a Elda (Vinalopó Mitjà) per la seua presumpta relació amb el crim, segons han informat a Europa Press fonts policials. La detinguda, arrestada sobre les 9.30 hores al municipi del Vinalopó Mitjà, està sent investigada per homicidi en un cas que està a càrrec de la Comissaria General de la Policia Judicial.

Els agents estan realitzant escorcolls domiciliaris a la localitat en relació amb aquests fets, un en la casa a la qual s’havia traslladat la parella amb posterioritat al succés i un altre en la dels pares de la dona.

La policia mantenia obertes totes les hipòtesis en relació amb aquest succés, que es va produir sobre les 21.00 hores del 31 d’agost de l’any passat quan la dona, que estava embarassada, es trobava sola amb el xiquet.

Tots dos van baixar a la via pública –residien al número 26 del carrer de Don Quijote d’Elda–, on segons la versió facilitada en aquell moment van ser assaltats per uns homes coberts amb cascos que els van obligar a pujar amb ells a la casa.

La policia mantenia obertes diverses línies de recerca des d’aleshores. La detinguda es troba sota custòdia policial a l’espera de passar a disposició del jutjat d’instrucció número dos d’Elda, encarregada de la investigació.

El xiquet, Dominique, era un menor d’acolliment els pares del qual s’havien separat. La mare era la titular de l’acolliment familiar permanent mentre que el pare, un conegut preparador d’atletisme, el tenia en l’últim any en règim de visites. Inicialment els fets es van presentar com un assalt patit per la parella del pare i el xiquet, a l’entrada de l’habitatge on residien.

El menor va ser trobat nu en el sòl de la casa, en parada cardiorespiratòria, i la dona estava emmanillada, amb contusions i una borsa en el cap. De fet, ella va ser traslladada a un centre hospitalari per a un reconeixement i va ser donada d’alta hores després.

Des d’aquell moment, la policia mantenia obertes totes les línies de recerca relacionades amb la mort del menor, després d’una primera autòpsia que, segons es va publicar llavors, no era concloent però apuntava a una possible asfíxia, i la pràctica de proves addicionals per a esclarir els fets.

La família del menor, en un comunicat conjunt dels pares d’acolliment, va demanar que se’ls deixara viure el dol “amb la serenitat necessària per a afrontar aquesta terrible situació”, tot i que agraïen l’amor “donat i rebut per Dominique”, que era el seu “únic consol” per a afrontar el succeït.

Així mateix, desitjaven una ràpida recuperació a la parella del pare, “sacsejada tristament per tots els fets”, i demanaven respectar i “salvaguardar” l’honor de les famílies en aquells moments.

Comparteix

Icona de pantalla completa