Diari La Veu del País Valencià
Sánchez intenta seduir el PNB per a garantir els ‘sí’ dels bascos a la moció

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha compromés durant el debat de la moció de censura a mantindre els pressupostos del PP si governa. Els pressupostos van ser recentment aprovats al Congrés i ara estan pendents del vistiplau del Senat.

Sánchez diu que assumirà aquestos pressupostos per a “garantir la governabilitat” si arriba a la Presidència del govern espanyol. El líder del PSOE ha retret al PP que, a 31 de maig, encara no tinga en vigor uns comptes per al 2018. “Convé tenir-ho en compte per posar en quarantena les apel·lacions que fan a l’estabilitat, com si vostés en foren aliens”, ha dit.

El PSOE va votar en contra dels pressupostos el govern espanyol, aprovats amb els vots del PP, Cs i PNB la setmana passada a la cambra baixa. Els nacionalistes bascos van acordar, a canvi del seu suport, una injecció de 540 milions d’euros en inversions. Per tant, amb aquest compromís, Sánchez fa un gest buscant el suport del PNB en la votació de la moció de censura, que es farà divendres.

La direcció del PNV ja s’ha reunit per a determinar la seua postura respecte a la moció de censura dels socialistes. Així, tal com acaben d’anunciar els bascos en el seu compte de Twitter, en uns minuts anunciaran la decisió final.

Comparteix

Icona de pantalla completa