Diari La Veu del País Valencià
Natxo Badenes relleva Vicent Moreno en la presidència d’Escola Valenciana

Aquest dissabte, les 25 entitats que formen la Federació d’Associacions per la Llengua (Escola Valenciana) han elegit Natxo Badenes com a nou president d’Escola Valenciana per als pròxims quatre anys en una assemblea celebrada a Alzira.

“Escola Valenciana continuarà amb la seua tasca per la normalització lingüística amb la mateixa il·lusió de sempre. Humilment, prenc el testimoni de Vicent Moreno i assumisc amb estima i respecte el càrrec de president. El nostre objectiu fonamental és vertebrar el territori a través del nostre projecte social i així ho faré des del minut zero”, ha manifestat Badenes.

Els comicis, que s’han desenvolupat a l’Ajuntament d’Alzira, han comptat amb un centenar de representants de les Coordinadores Comarcals i entitats locals federades a Escola Valenciana des del Maestrat fins al Baix Vinalopó.

Alternança a la presidència d’Escola Valenciana

L’alternança en el poder de les persones que han timonejat l’entitat cívica ha sigut un element essencial per a mantindre la unitat dins de la diversitat. Josep Chaqués va encentar la presidència d’Escola Valenciana l’any 1990, tot i que la Federació feia anys que treballava per la normalitat del valencià en tots els àmbits. En 1992, Carme Miquel va assumir el relleu fins a 1993 i des de 1994 fins a 2002 va ser Vicent Romans el portaveu d’Escola Valenciana. Des d’aquell moment i fins a 2010, Diego Gómez va presidir l’entitat. Després, li la va cedir a Vicent Moreno i Baixauli, qui ha representat Escola Valenciana durant els darrers huit anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa