Diari La Veu del País Valencià
La marxa d”Hablamos Español’ alerta del perill que els poders públics impedisquen als pares i mares acaronar els fills en castellà

Aquest dissabte s’ha celebrat a València una manifestació convocada per la plataforma ‘Hablamos Español’ amb l’objectiu d’alertar que “no hi ha poders públics legitimats” que puguen imposar la llengua en què les famílies han d’educar els seus fills. La marxa, que també ha comptat amb la presència de la formació política de Vox, ha arrancat a les 18 hores des de les Torres de Quart i ha passat per diversos carrers del centre abans d’acabar a la plaça de l’Ajuntament.

Tal com van detallar la setmana passada en un comunicat, el motiu de la concentració rau a defensar “els professors expulsats del sistema públic d’ensenyament a causa de la imposició del requisit lingüístic” i lamenten que alguns d’ells són “docents amb àmplia experiència ensenyant en espanyol”. La seua tesi és que al País Valencià i a Catalunya s’impedeix estudiar en la “llengua oficial comuna” i que “no existeix un altre país” on això passe.

D’igual manera, han reclamat que no volen “prescindir de bons professionals a causa d’uns aranzels lingüístics que solament enriqueixen als qui han convertit la mal anomenada ‘normalització lingüística’ en un negoci”. “Ni a la Comunitat ni a cap altre lloc d’Espanya volem traves lingüístiques; no són requisits raonables, són barreres que ens impedeixen optar a ocupacions públiques i que obstaculitzen la lliure circulació pel nostre país”, han assegurat.

Els participants han portat cartells com ‘Respecteu la llengua materna’, ‘Els meus impostos parlen castellà’ i ‘Blasco Ibáñez escrivia en castellà’. També s’han sentit crits com “No a la imposició. Sí a l’elecció”, “Els nostres fills, el nostre orgull, decidim el seu futur” i “Marzà, dimiteix. Els pares trien”. També han sigut nombroses les banderes d’Espanya entre els diferents participants de la concentració.

Així mateix, han indicat: “El que està succeint ací ens recorda de manera preocupant el que veiem a Catalunya; aquesta imposició que, una vegada s’engega, avança, es desboca i ens atropella”. “Ho estem veient a les illes Balears, al País Basc i a Galícia. Ho veiem també a Navarra i ja apunta el cap a Astúries i Aragó”, han advertit.

Comparteix

Icona de pantalla completa