Diari La Veu del País Valencià
Margallo proposa la integració del PP i Ciutadans per a formar una nova UCD

L’exministre d’Afers Exteriors José Manuel García Margallo ha proposat aquest dimecres una “confluència” de PP i Ciutadans que permeta una “reedició” de la Unió de Centre Democràtic (UCD) perquè seria “absurd” que es produïra una “competició fratricida” en el centredreta espanyol.

Margallo ha fet aquesta proposta després d’assistir a Madrid a una trobada informativa que Nova Economia Fórum ha organitzat amb el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol.

L’exministre de Rajoy ha fet la proposta després que li preguntaren pel fet que Aznar s’haja oferit a ajudar a “reconstruir” la unitat del centredreta a l’estat espanyol. Margallo ha assenyalat que ell ja havia dit “alguna cosa molt semblant”, encara que creu que ha de fer-se des de dins del PP, mentre que sembla que Aznar “ja no és simpatitzant” de la formació popular per la forma en què va fer la seua reflexió.

En tot cas, l’extitular d’Exteriors ha defensat que, després de la moció de censura que ha tret al PP de la Moncloa, “el que toca és una reestructuració de tot l’espai de centredreta” i que la “refundació” ha de fer-se a partir de PP i Ciutadans.

“Seria absurda una competició fratricida entre nosaltres, que només beneficia els nostres adversaris polítics”, ha afegit l’exministre, qui ha advocat per una “confluència” entre els populars i la formació taronja.

“Una espècie de reedició d’Unió de Centre Democràtic”, ha explicat, “per a abordar la transició econòmica i política, que seria la solució més eficaç per a resoldre els problemes d’Espanya i dels espanyols”.

A més, Margallo ha defensat que després d'”unir el centredreta” es podria “confluir amb el PSOE en allò que” es pot “confluir, que és la identitat constitucional, i, des d’una economia social de mercat, una Espanya ancorada a Occident”.

Sobre la renúncia de Mariano Rajoy al lideratge del PP, Margallo ha opinat que després del triomf de la moció de censura “era d’esperar” que el líder dels populars “fera un pas a un costat per a obrir una nova etapa amb noves persones i, probablement, amb nous programes polítics”.

“Ha sigut un gran president, però el temps ha canviat”, ha remarcat. Respecte a qui seria el millor successor de Rajoy al capdavant de la formació popular, Margallo ha indicat que hauria de ser “qui tinga el millor programa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa