Diari La Veu del País Valencià
El Tribunal de Comptes obri expedient a Ciutadans, PNB, CiU i Izquierda Unida per infraccions en 2015

El Tribunal de Comptes ha acordat aquest dimecres obrir expedient sancionador a una desena de formacions polítiques, entre elles Ciutadans, PNB, Convergència, Izquierda Unida i Bildu per suposades infraccions detectades en l’últim informe de fiscalització dels seus estats comptables.

En eixe informe relatiu a 2015, aprovat al desembre, el Tribunal de Comptes es va negar a donar la seua conformitat a la comptabilitat de nou partits, entre ells Ciutadans, Izquierda Unida (IU), Compromís, Convergència (CDC, soci de la nova Junts per Catalunya) i EH Bildu en detectar massa incidències, deficiències i discrepàncies.

A partir d’ací, el Tribunal de Comptes va tramitar per a cadascuna de les corresponents formacions polítiques un període d’informació prèvia per a rebre les seues al·legacions,però en les dues últimes reunions del Ple de la institució s’ha acordat obrir els expedients sancionadors.

Segons fonts del tribunal que presideix Ramón Álvarez de Miranda, a Ciutadans se li atribueix una falta per la possible assumpció per terceres persones de despeses del partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa