Diari La Veu del País Valencià
Bonig titlla d’ingerència una piulada de Puigdemont sobre À Punt on diu territoris de parla catalana

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha celebrat en Twitter l’inici de les emissions regulars de la televisió pública valenciana À Punt que s’ha produït aquest diumenge. Respecte això, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “frene en sec les pretensions, ingerències i provocacions d’independentistes declarats cap als valencians”.

Puigdemont ha publicat una piulada aquest diumenge en la qual ha desitjat el “màxim d’encerts com a televisió pública” i que “tant de bo contribuïsca, a través de la llibertat d’informació i opinió, a enriquir les relacions entre els territoris de parla catalana, a la seua fraternitat i democràcia”.

Per a Bonig, aquest missatge “aprofita l’obertura d’À Punt” per a “tornar a intentar enfrontar dos territoris i utilitzar la llengua de tots els valencians com a element de confrontació”, segons ha informat el PPCV en un comunicat. Segons Bonig, amb aquest tuit, Puigdemont “no respecta la llengua ni l’Estatut d’Autonomia”.

“Als independentistes els ha costat solament uns dies deixar clar que volen estrènyer llaços amb la Comunitat imposant la seua ideologia”, ha assenyalat al mateix temps que ha advertit que en menys d’una setmana “s’ha evidenciat que el PP era el mur de contenció de les ànsies separatistes d’aquells que no creuen en la Constitució i d’aquells que trenquen les regles del joc democràtic, tiren un pols i donen un colp d’estat a la democràcia, a tots els espanyols i a la Constitució”.

Per açò, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez i a la nova Ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, que “no lliuren la Comunitat Valenciana als separatistes” per “un grapat de vots en el Congrés”. “No podem permetre que el model independentista es repetisca en el nostre territori”, perquè “la defensa de la Constitució i la unitat d’Espanya està per sobre de qualsevol ideologia”, ha afegit.

“Es comença per un missatge que no respecta el nostre Estatut i s’acaba regalant la Comunitat als separatistes”, ha dit Bonig, al mateix temps que s’ha preguntat “si darrere d’aquestos missatges s’amaguen pactes en l’ombra que persegueixen sotmetre la Comunitat Valenciana a una entelèquia que solament existeix en la ment dels qui integren el Consell i que gens té a veure amb els valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa