Diari La Veu del País Valencià
L’empresa PLD Space aconsegueix 9 milions d’euros més per a construir 2 coets reutilitzables

L’empresa tecnològica PLD Space, situada en el parc científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, ha tancat una nova ronda de finançament de nou milions d’euros amb la qual completa la seua ‘Sèrie A’, de 17 milions d’euros. Amb aquest suport econòmic, PLD Space ha assegurat que podrà iniciar la fabricació dels dos primers coets reutilitzables ARION 1 complets i preparats per a volar a l’espai en 2019.

Entre els nous inversors destaca l’entrada de l’empresa aeronàutica espanyola Aciturri, fundada per l’empresari Ginés Clemente, i el fons d’inversions JME Venture Capital, liderat per José Manuel Entrecanales, president Executiu d’Acciona. Segons ha informat la companyia, en gener de 2017 PLD Space va anunciar el tancament de 7,8 milions d’euros com el seu primer tram de finançament de la ‘Sèrie A’, que li va permetre créixer des dels sis empleats fins als 40 que la formen actualment, així com dur a terme el desenvolupament d’enginyeria del coet espacial ARION 1.

Ara, l’empresa ha completat el segon tram d’inversió de nou milions d’euros, dels quals 7,1 milions d’euros provenen d’inversió privada i 1,9 milions d’euros d’inversió pública. “Haver rebut la confiança d’una gran firma industrial com Aciturri és molt important per a nosaltres. Amb més de 40 anys d’experiència en el sector, per a nosaltres constitueixen una referència de la indústria aeronàutica”, ha apuntat Raúl Verdú, director de Desenvolupament de Negoci de PLD Space.

Pel que fa a la incorporació de la firma aeronàutica com a accionista, el seu director general d’Estratègia, Álvaro Fernández Baragaño, ha agregat que el projecte de PLD és “una aposta en el sector espacial que encaixa perfectament amb la nostra estratègia de diversificació i en el qual a més del nostre respatler com a soci financer considerem que podem aportar el nostre coneixement i tecnologia”.

“És la primera vegada en la història d’Europa que un fons de Venture Capital com JME decideix apostar per llançadors espacials, cosa que fins ara solament havia ocorregut als Estats Units. És sense dubte una fita en la història del Venture Capital europeu”, ha seguit Joaquín Durán, assessor financer de PLD Space.

Els socis anteriors, entre els quals figura la multinacional GMV i el grup ALZIS, han decidit també invertir en aquesta nova ronda, la qual cosa aferma el seu suport a PLD Space.

El CEO i cofundador de la companyia, Raúl Torres, ha indicat que estan en procés de fabricació dels dos coets espacials i que esperen començar amb la seua integració i assaig de cara a la fi d’enguany. “Comença una etapa molt bonica però complexa en la nostra empresa, perquè, per primera vegada, ens veurem les cares amb el nostre primer llançador espacial”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa