Diari La Veu del País Valencià
El PP europeu demana a Sánchez que expulse els immigrants il·legals de l’Aquarius

El líder del Partit Popular Europeu (PPE), Manfred Weber, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “aplique la llei” i es facen “controls immediats” a les persones que arriben a bord de l’Aquarius a València per a “retornar” els immigrants econòmics.

“Cal fer una separació molt clara. Una cosa són els qui tenen dret d’asil, els refugiats que fugen de conflictes com Síria, i una altra els immigrants il·legals”, ha afirmat Weber en roda de premsa.

L’eurodiputat alemany ha subratllat sobre els migrants que “quan arriben a València estaran arribant a una frontera de la Unió Europea i haurà d’aplicar-se la llei europea”.

“Clar que aplaudim la decisió humanitària del govern espanyol, serà positiva, però ningú es planteja retirar la tanca de Ceuta i Melilla perquè protegir les fronteres també és una política espanyola”, ha afirmat. Weber s’ha declarat a favor d'”un seriós debat” en el pròxim any, previ a les Eleccions Europees de maig de 2019, per a la gestió de la immigració il·legal.

“Ningú dubta que ha de rescatar-se la gent de morir a la mar. Però, què passa després?”, ha apuntat. El líder del PPE ha reiterat que la seua postura passa per l’establiment de punts de control (hotspots) fora de la Unió Europea, en països com Tunísia, perquè els qui volen viatjar a Europa sàpiguen si tindran o no dret a asil.

Els grups polítics de l’Eurocambra van decidir aquest dilluns modificar la seua agenda per a celebrar un debat extraordinari d’assistències humanitàries a propòsit de l’Aquarius.

Comparteix

Icona de pantalla completa