Diari La Veu del País Valencià
El TSJ nega el tercer grau a Blasco en considerar que hi ha un risc alt de reincidència

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha negat el tercer grau penitenciari a l’exconseller popular de Solidaritat, Rafael Blasco, condemnat pel frau en l’ajudes a la cooperació. La sala ha pres aquesta decisió després de comprovar en l’informe d’Institucions Penitenciàries que hi ha un “risc mitjà-alt de reincidència”.

En un auto de la sala Civil i Penal del TSJ, els magistrats recorden que la reinserció és l’objectiu primordial de la pena però apunten que eixa reeducació “s’ha de plantejar en l’observació de fins a quin punt ha assumit el delicte, és a dir, un reconeixement d’haver obrat malament, atés que, encara que siga difícil que en un futur puga veure’s involucrat en una trama corrupta com la que va determinar el seu empresonament, res garanteix que en veure’s en una situació de confiança semblant puga incórrer en conductes similars”.

En aquest punt, fan referència a l’informe penitenciari que assigna a Blasco un pronòstic de reincidència mitjà-alt, així com a la naturalesa dels béns als quals va afectar –les ajudes destinades al Tercer Món– que fan que els fets siguen “especialment reprovables”.

En aquesta línia, la resolució judicial assenyala que la trama en la qual va estar involucrat l’exconseller “va produir una gran alarma social, pel grau dels béns sobre els quals va recaure i el grau de corrupció de l’administració que va posar de manifest, sense oblidar l’alt grau d’elaboració, planificació, complexitat organitzativa que va suposar la comissió del delicte”. També crida l’atenció a la sala el fet que Blasco “ocupa un paper primordial en tota aquesta trama” i que, a més, queden per enjudiciar-se almenys dues peces més per aquest cas.

Comparteix

Icona de pantalla completa