Diari La Veu del País Valencià
Compromís i Ciutadans demanen explicacions a Huerta mentre que el PSPV no veu especialment greu el cas

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha demanat al ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, que done explicacions “prompte” en el parlament i que siguen “clares” perquè el seu grup al Congrés puga posicionar-se i ha admés que fins ara les que s’han donat li han semblat “insuficients”.

Ferri també ha recordat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va ser nomenat com a tal en una moció de censura en la qual va rebre suport d’altres grups, com ara Compromís, i que espera, per tant, que “sàpiga escoltar” i que tinga en compte eixes opinions a l’hora de prendre “la decisió correcta”.

Preguntat sobre si podrien demanar la dimissió del ministre, ha assenyalat que no descarten “cap possibilitat” i, sobre si veu estètic que haja sigut condemnat, ha admés que “no queda massa bé”. En tot cas, ha incidit que li agradaria saber “quin és el rerefons” de l’assumpte amb explicacions per la seua banda.

Així mateix, la portaveu de Ciutadans a les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha afirmat aquest dimecres que espera escoltar “què és el que ha de dir” el ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, després de conéixer-se la seua condemna. “Que siga sincer i que aporte llum”, ha demanat.

En declaracions als mitjans, ha assenyalat que la condemna es refereix a una “etapa laboral prèvia” i l’important és que Huerta done explicacions sobre “què va passar, com va passar i si està resolt”. “El principal és la transparència, conéixer quina és la seua visió”, ha dit, confiant que el ministre sabrà afrontar eixa responsabilitat.

Davant la pregunta de si creu que una persona condemnada per frau fiscal pot ser ministre, ha indicat que eixa decisió “no correspon” a Ciutadans, sinó al govern de Pedro Sánchez i ha indicat que Cs al Congrés es posicionarà una vegada es donen explicacions, que espera es produïsquen “com més prompte millor”.

Manolo Mata no veu “especialment greu” la condemna perquè “no és un delicte”

El sotssecretari del PSPV i síndic d’aquesta formació a les Corts, Manolo Mata, ha manifestat aquest dimecres que no li sembla “especialment greu” la condemna al ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, perquè “no és un delicte”. No obstant açò, ha puntualitzat: “El que em sembla dubtós és si va arribar a posar en coneixement del president del govern [espanyol] eixa circumstància perquè s’haguera valorat el seu nomenament”.

Així, Mata ha subratllat que l’actual ministre “no ha comés cap delicte”, sinó que “va tindre unes discrepàncies amb Hisenda en unes declaracions de fa 12, 11 i 10 anys, ha estat litigant en via administrativa i finalment ha pagat”. Al seu judici, és “cridanera” la quantitat que va haver d’abonar perquè “els seus ingressos són molt alts”, atés que és “un escriptor famós i un gran comunicador”.

Comparteix

Icona de pantalla completa