Diari La Veu del País Valencià
Màxim Huerta, el ministre dels sis dies

El fins ara ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha durat una sis dies al capdavant d’aquesta cartera i s’ha convertit en el més breu de la democràcia espanyola després de la dimissió a causa de les informacions sobre la condemna per frau fiscal.

Amb només sis dies de mandat, el valencià ha superat en brevetat l’exministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, José Luis García Ferrero, que va ser nomenat per Leopoldo Calvo-Sotelo i que va exercir la major part del seu mandat en funcions durant 81 dies, entre el 13 de setembre de 1981 i el 2 de desembre d’eixe any.

També supera el darrer ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat del PP, Román Escolano, qui va gaudir de 85 dies de mandat i va estar a punt d’aconseguir un ‘rècord’ de poca durada després de la seua eixida per la moció de censura presentada pel PSOE contra el govern de Mariano Rajoy.

Aquestes trajectòries contrasten amb la de l’exministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, que també va eixir del seu càrrec amb l’últim Govern de Rajoy.

El nomenament de Huerta va ser publicat al BOE dijous passat 7 de juny i eixe mateix dia ja va prometre el càrrec davant del rei Felip VI. Després va rebre de les mans del ministre eixint, Íñigo Méndez de Vigo, la cartera de Cultura i Esport a la seu ministerial.

La SGAE: primera i única decisió

L’única decisió que Huerta ha tingut temps de prendre durant el seu curt mandat ha sigut la sol·licitud a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) d’informació relacionada amb la votació dels estatuts que han de ser ratificats el pròxim 21 de juny.

Entre les aparicions públiques, destaca el suport que el ministre va mostrar a l’esport el mateix dia de la presa de possessió en acompanyar el rei a acomiadar la Selecció Espanyola de Futbol abans del viatge a Rússia per a participar en el Mundial de Futbol.

Fira del llibre i Roland Garros

Durant el cap de setmana, va passejar-se per les parades de la Fira del Llibre de Madrid i diumenge va assistir a París a la final del Roland Garros per a donar suport a Rafa Nadal. Així mateix, i tal com va publicar en el seu compte de Twitter, el ministre va assistir ‘aquest dimarts 12 de juny a l’estrena de l’obra ‘Islàndia’, al Teatre María Guerrero.

Comparteix

Icona de pantalla completa