Diari La Veu del País Valencià
Ábalos, sobre l’AP7 entre Alacant i Tarragona: La voleu lliure? Doncs ens heu de votar

El ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dissabte que “lluitarà” per a construir el Corredor Mediterrani i per a acabar amb els peatges a Catalunya quan acaben les seues concessions.

“Jo em barallaré pel Corredor Mediterrani, com no he de fer-ho? I clar que lluitaré perquè les concessions dels peatges s’acaben en la data del seu venciment”, ha afirmat en la seua intervenció durant l’escola d’estiu del PSC a Barcelona.

Així i tot, ha avisat que per a poder fer-ho hauran de guanyar les pròximes eleccions i ha posat l’exemple del peatge de l’AP7 entre Alacant i Tarragona, la concessió de la qual acaba en desembre de 2019: “La voleu lliure? Per a d’això, ens heu de votar”.

“L’oportunitat és obrir el diàleg”

Ábalos ha afirmat que el nou govern estatal obri una “gran oportunitat” de dialogar amb Catalunya i que es mantindran coherents amb les seues posicions. “Quantes vegades hem dit que no hi ha solució al problema que tenim si no és amb un govern socialista a Madrid? El tenim ara. Tenim aquesta gran oportunitat. La gran oportunitat és obrir el diàleg, no desqualificar”, ha defensat.

El ministre també ha explicat que no entén Espanya sense Catalunya i que treballarà perquè es mantinga així: “No vull que em priven de ser part de Catalunya. Estic disposat a lluitar per això”. Així mateix, ha reivindicat el paper del PSC en la “solució” de la situació a Catalunya i ha assenyalat que vol que siga “part de la solució i part del motor”.

Pluralitat i perspectiva del segle XXI

Ábalos ha sostingut que el govern espanyol no pot governar com si haguera guanyat unes eleccions, ja que considera que han de ser conscients que han arribat a l’Executiu a través d’una moció de censura. Per això, ha defensat una “política dialogant” i pluralitat, en lloc de la imposició i la unilateralitat.

“Obrim el govern de la nació a tota la nació. I l’obrim des d’una perspectiva del segle XXI”, ha reivindicat. A més, ha afegit que el govern ha d’oferir a la ciutadania tranquil·litat i certituds: “Serem els garants de l’estabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa