Diari La Veu del País Valencià
L’autopista AP-7 entre Alacant i Tarragona serà gratuïta a partir de l’1 de gener de 2020

El govern espanyol alliberarà els peatges de les autopistes la concessió de les quals acaba entre 2019 i 2021, segons ha avançat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en una entrevista concedida a El País i recollida per Europa Press.

La decisió afecta directament l’AP-7, entre Alacant i Tarragona, i l’AP-4, entre Sevilla i Cadis, les concessions de les quals conclouen el 31 de desembre de 2019 i compten amb 468 quilòmetres en total. També afecta l’AP-1, entre Burgos i Armiñon (Àlaba), de 84 quilòmetres, la concessió de la qual venç el pròxim 30 de novembre.

Ábalos ha anunciat a més que auditarà els costos i els terminis de la nova licitació de les 9 autopistes de peatge que van fer fallida i que van ser rescatades per l’Estat durant el govern de Mariano Rajoy, així com el concurs que estava previst per a la segona meitat d’enguany.

El ministre de Foment ha assenyalat que ha d’avaluar la decisió sobre el futur d’aquestes vies al costat dels ministeris d’Hisenda i d’Economia, ja que tant el cost de la compensació que ha de pagar l’Estat a les antigues concessionàries com els ingressos d’una possible reprivatització afecten el dèficit de l’Estat. Sobre aquest punt, el ministre ha assegurat que no hi ha una unanimitat en les xifres que ha d’assumir l’erari públic respecte a les facilitades per l’executiu del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa