Diari La Veu del País Valencià
Cap dels immigrants de l’Aquarius té antecedents penals o prohibida l’entrada a l’estat espanyol

Després de fer les identificacions dels ocupants dels tres vaixells arribats aquest diumenge a València no s’ha trobat cap migrant que tinga antecedents penals o prohibida l’entrada al territori espanyol prèviament, per la qual cosa no s’ha obert cap expedient d’expulsió.

Tots els migrants rescatats per l’Aquarius han sol·licitat asil, a excepció d’un, i, d’ells, 274 han manifestat la intenció d’anar a França, segons han assenyalat a Europa Press fonts de la Policia Nacional.

Aquestes dades inclouen també els menors rescatats, segons han afegit aquestes fonts, tant els que viatjaven amb les seues famílies com els que no van acompanyats. En el primer cas, es tramita la sol·licitud amb la de la família i, en el segon, en quedar tutelats per la Generalitat, és aquesta la que s’encarrega dels tràmits.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, havia anunciat aquest dilluns que quasi la meitat dels migrants acollits per raons humanitàries desitgen anar a França. Concretament, els que manifesten la voluntat de traslladar-se a l’estat veí són el 43,5%. La resta, un 56.4% (355) es quedarien a l’estat espanyol.

Fonts de la Policia també precisen que finalment són 629 i no 630 els immigrants rescatats per l’Aquarius i acollits a l’estat espanyol. Les dades havien ballat pocs dies després del rescat.

Comparteix

Icona de pantalla completa