Diari La Veu del País Valencià
Lambda convoca una besada LGTB com a resposta a l’agressió patida per dues dones a València

El col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals Lambda ha convocat una besada LGTB aquest dimarts a les 20 hores com a resposta a l’agressió patida per dues xiques al districte de Patraix, a València. L’acte reivindicatiu, sota el lema ‘Si toquen a una, ens toquen a totes! Cap agressió sense resposta!’, tindrà lloc precisament a la plaça de Patraix.

Agressió lesbòfoba

Agents de la Policia Nacional han detingut a València un home de 50 anys com a presumpte autor d’un delicte d’odi, després que agredira, insultara i escopira dues xiques que es van besar al carrer.

Els fets van ocórrer cap a les set i mitja de la vesprada de diumenge en la confluència de dos carrers de Patraix, quan una telefonada al 091 va alertar d’una baralla entre dues xiques i un home.

Els policies van comprovar que els tres presentaven xicotetes lesions en la cara i mans i van esbrinar que elles s’havien besat, moment en què l’home s’havia adreçat a elles preguntant-los si es podia sumar al que estaven fent. Ambdues li van dir que no i li van demanar que les deixara en pau.

A continuació, l’home presumptament va començar a insultar-les amb frases com “porques” i “fastigoses” i a agredir-les, estirant-los el cabell i fent-los colps a la cara, així com escopint-les, mentre les xiques tractaven de defensar-se com van poder. Les víctimes presentaven esgarrapades al coll i al braç i una altra, a més, una ferida en un puny, segons detalla la Prefectura en un comunicat.

“Dues dones no es poden besar al carrer”

L’agressor va tractar de justificar la seua acció als policies dient-los frases com “dues dones no es poden besar al carrer” i “els majors han de dir als joves el que està bé i el que està malament”.

Els agents, després dels esbrinaments pertinents, el van detindre com a presumpte autor d’un delicte d’odi. El detingut, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Comparteix

Icona de pantalla completa