Diari La Veu del País Valencià
La defensa comunica a la jutgessa que Zaplana està molt greu i que ha perdut 5 quilos a la presó

La defensa d’Eduardo Zaplana va comunicar aquest dilluns, després que l’expresident de la Generalitat abandonara l’Hospital La Fe on va ser tractat d’una bronquitis vírica, que el seu estat de salut és “molt greu”. Així ho va fer constar a la titular del jutjat d’instrucció número 8 de València, que instrueix el cas Erial a qui en un escrit li indiquen que, a més a més, l’exministre ha perdut 5 quilos des que va ingressar a la presó el passat 24 de maig.

En l’escrit, els advocats consideren que l’estat de l’expresident de la Generalitat és “molt greu” i per això van presentar el document per a deixar constància de la situació i reiterar la seua posada en llibertat condicional o, en defecte d’això, una mesura de presó atenuada.

Zaplana, que pateix leucèmia des de fa tres anys, va ser portat a l’hospital per problemes derivats del mal funcionament del seu pulmó esquerre i el seu estat és greu perquè pateix un quadre profund d’immunosupressió i un risc major de contraure infeccions.

En el denominat cas Erial, a Zaplana se l’investiga per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

La jutgessa ja va rebutjar la seua posada en llibertat d’acord amb el criteri de la Fiscalia, que estima que existeix risc de fugida i de destrucció de proves.

Comparteix

Icona de pantalla completa