Diari La Veu del País Valencià
Cercaviles, karaokes, concerts i muixerangues, entre les 275 activitats de la Gran Fira de València

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat aquest divendres la programació de la Gran Fira de València, que aquest any recull 275 activitats que se celebraran en més de 50 ubicacions, repartides entre 15 barris de la ciutat. Fuset ha fet referència al “gran esforç de col·laboració i cooperació realitzat per diferents institucions i entitats públiques i privades”. “Hem potenciat la creació de sinergies amb altres administracions i també amb diferents empreses privades, que han mostrat una gran disposició a formar part de la Gran Fira de València com a projecte de la ciutat”, ha explicat.

La Gran Nit

Dins de la Gran Fira hi ha programacions específiques que “ens permeten potenciar alguns espais o temàtiques concretes per a dotar la Fira de major diversitat”. Per exemple, ha citat les Nits del Folk –el 6 i 7 de juliol–, amb espectacles centrats en les manifestacions culturals tradicionals, la música i els balls populars tradicionals, i la Nit a la Mar –el 14 de juliol– que porta la Fira als Poblats Marítims, amb la potenciació de La Marina com a espai d’oci per a la ciutadania, amb actuacions infantils, musicals i pirotècniques.

El 21 de juliol serà la Gran Nit i el centre de la ciutat es convertirà en un gran conjunt d’escenaris on la gent podrà anar recorrent i gaudint de diverses activitats a l’aire lliure, a més de visitar museus en horari nocturn. També hi ha els Focs de la Fira, que inclou diversos espectacles pirotècnics per a apropar a la ciutadania diverses manifestacions pirotècniques, com ara la traca correguda, el castell de pals, la minimascletà o l’espectacle piromusical.

La cercavila inaugural

La Gran Fira de València comença oficialment aquest dissabte, 30 de juny, amb la cercavila inaugural, la traca correguda –a càrrec de Reyes Martí– i el pregó que llegirà la periodista Carolina Ferre. En la cercavila, que marxarà per la plaça de la Reina, el carrer Sant Vicent i la plaça de l’Ajuntament, participarà Xerànga, el grup Les Folies, La Fam Teatre, els gegants Quiqueta i Nelet i el ratpenat Valentí, entre d’altres. Dissabte a la nit i diumenge a la vesprada també hi haurà cine-karaoke davant l’Ajuntament, amb les pel·lícules La La Land i La bella i la bèstia.

Pel que fa a les novetats, destaca una trobada de muixerangues i dolçaines i les visites al celler medieval, que estarà obert al públic de dilluns a divendres de 10 a 14h. Fuset ha destacat que “un dels atractius de la Gran Fira seran, com sempre, els concerts de Vivers i, durant tots els caps de setmana, els espectacles pirotècnics”. El regidor ha fet una menció especial al castell ‘de pals’ a l’antiga –a la plaça de la Mare de Déu, el 7 juliol, a les 00.30h– i el correfoc –el 27 juliol, a les 23h–.

El regidor de Cultura Festiva ha convidat tothom a seguir les xarxes i visitar la web de la Gran Fira per a conéixer tota la programació i ha recordat que la majoria de les activitats són gratuites. A més, Fuset ha reiterat el caràcter itinerant d’una Gran Fira de València que arriba amb espectacles per a grans i menuts a Russafa, Patraix, Orriols, Benimàmet, Ciutat Jardí, Torrefiel, Malilla, Benicalap, El Perellonet, Nou Moles, Benimaclet, Cabanyal–Canyamelar, Campanar, la Creu del Grau i la Raïosa.

Garantir l’accés a la cultura

Fuset ha destacat la funció estratègica de la Gran Fira per a “garantir el dret de totes les persones d’accedir a la cultura”. A més, ha presentat la web de la Gran Fira, “que recull totes les activitats que durant l’estiu omplin els carrers, les places i les platges de la ciutat amb música, teatre, cinema, pirotècnia, cavalcades, màgia, espectacles, tallers, ball, sopars, humor, festa, campionats i la Batalla de Flors”.

El regidor també ha donat a conéixer l’espot publicitari elaborat per a promocionar l’esdeveniment amb el lema ‘Les grans coses estan plenes de xicotets moments’, en al·lusió a les experiències que pot viure la ciutadania en cadascuna de les activitats programades, que acaben el 29 de juliol amb la Batalla de Flors.

Comparteix

Icona de pantalla completa